Pamić skrojio popis za nastavak priprema

Pomogli mladima - Chung Woon i Fausto Budicin (M. ANGELINI/arhiva)
Pomogli mladima - Chung Woon i Fausto Budicin (M. ANGELINI/arhiva)

Nogometaši Istre 1961 jučerašnjim dvostrukim programom zaključili su prvi dio zimskih priprema tijekom kojeg im je glavna baza bio Gradski stadion "Aldo Drosina".

Jednom ili dvaput dnevno okupljali su se "zeleno-žuti" u proteklih 15 dana na pulskoj "bombonijeri", u fitnessu odrađivali vježbe snage, na pomoćnom igralištu brzinske testove, a oko glavnog nizali trkačke dionice. Rad s loptom bio je rezerviran za Medulin, u koji će preseliti nakon slobodne nedjelje i tamo ostati do dvoboja s Dinamom, uz povremene odlaske na prijateljske utakmice.

U Medulinu su jučer i odigrali treću utakmicu na ovim pripremama, u kojoj su svladali juniore Rijeke s 1:0 pogotkom Antonija Mancea. Poput prva dva ogleda u kojima su "zeleno-žutima" protivnici bili juniori Lokomotive i Agencija Umag, tako su i ovoga puta u prvom planu bili igrači na probi i mlade domaće snage, ali protiv golobradih Riječana, vodeće momčadi Prve hrvatske juniorske lige, Igor Pamić je odlučio na teren gurnuti i ponekog prvotimca.

Tako su po 45 minuta odradila dvojica najiskusnijih, Fausto Budicin i Igor Čagalj, prvi put u ovim pripremama zaigrali su također Chung Woon i Ante Batarelo, a nakon dugo vremena u borbi za loptu mogli smo vidjeti Ivora Horvata.

Paminjo je složio dvije postave i svakoj dao po jedno poluvrijeme, uz jednu izmjenu u nastavku kad je na Manceovo mjesto postavio Vasilja. Isti je potez napravio i protiv Agencije, no onda ga je na to primorala lakša ozljeda mladog napadača, dok je jučer tu odluku isprovocirao sam Mance jednim nerezonskim udarcem prema golu nakon kojeg je "div iz Žminja" odmah signalizirao svom pomoćniku Miroslavu Kuljancu da ga zamijeni.

Horvat ostaje, s Yoonom se pregovara

Ogled protiv juniora Rijeke trebao je biti zadnji filtar za igrače na probi, no još postoje neke dileme.

- Miran Horvat ostaje i bit će vjerojatno proslijeđen na posudbu u Rovinj, dok smo u razgovorima s Koreancem Yoonom i nadamo se da ćemo postići dogovor te da će i on ostati u Puli. Hronec me nije zadovoljio i njemu ćemo se zahvaliti, o Janjuševićevoj sudbini moram još dobro razmisliti, dok Stubičan također može ići, rekao je Igor Pamić.

- Puno nas je i trebamo sad malo ovo počistiti, jer je  već u utorak sljedeća utakmica i nju ćemo odigrati u nešto jačem sastavu. Usto, tražimo i dalje još jednog napadača, bilo bi lijepo da ga dovedemo, ali to nam nije "pod mus". Svjesni smo da je teško naći kvalitetnog napadača u zimskom prelaznom roku i ako ga ne nađemo, skrpat ćemo se s ovim što imamo. Imamo dosta ofenzivaca i možda ćemo morati malo mijenjati stil igre, ali i to je bolje nego da dovodimo samo da bismo nekog doveli, veli Pamić. (I. CEROVAC)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter