Pamić: Siguran sam u pobjedu protiv Zagreba

Igor Pamić, trener Istre 1961 (M. MIJOŠEK/arhiva)
Igor Pamić, trener Istre 1961 (M. MIJOŠEK/arhiva)

Više od pet mjeseci nogometaši Istre 1961 čekaju na domaću prvenstvenu pobjedu. Zadnji su se put pulski navijači na "Drosini" veselili punom plijenu 10. studenog, kad je Cibalia put Vinkovaca ispraćena s tri lopte u svojoj mreži.

Potom je, prvog dana prosinca, na pulskoj "bombonijeri" gostovao Zadar i izvukao 1:1, a trend remija nastavio se i u ovoj kalendarskoj godini, kad su "zeleno-žuti" podijelili bodove s Lokomotivom (2:2), Rijekom (1:1) i Dinamom (0:0).

Definitivno predugačka "suša" bez domaćeg troboda i krajnje je vrijeme da se ona prekine, a ima li idealnijeg protivnika da se želje pretvore u stvarnost od "fenjeraša" Zagreba, koji će se sutra suprotstaviti Istri 1961 u susretu koji će započeti u 16 sati.

- Zagreb je vrlo nezgodan protivnik. Premda su posljednji na ljestvici, riječ je o jednoj od rijetkih momčadi u Hrvatskoj koja ima nekolicinu igrača koji mogu napraviti višak na terenu i sigurno je da nas čeka težak posao, oprezno je započeo Igor Pamić, trener Istre 1961, no nastavak je bio u puno optimističnijim tonovima.

- Bez obzira na to, uvjeren sam da ćemo ih svladati, rekao sam to već u ponedjeljak kad sam vidio da moji igrači jedva čekaju da dođe subota i utakmica. Kad ih vidim takve ne bojim se ama baš nikoga i nikad nisam bio sigurniji u pobjedu. Sigurnost mi daju i drugi razlozi, a najveći je njihova forma i način na koji igraju, bez obzira na onih loših 45 minuta koje smo imali u Zadru. Jednostavno, moji igrači su mi zalog za optimizam, veli Pamić.

Da "pjesnici", bez obzira na trenutačni nezavidan položaj na prvenstvenoj ljestvici, nisu nimalo bezazlen protivnik može potvrditi i činjenica da su u pet zadnjih ogleda protiv Istre 1961 upisali četiri pobjede i jedan remi, a "zeleno-žuti" ih od povratka u elitni razred u Puli nisu svladali jer su jedinu pobjedu, ostvarenu 29. kolovoza 2009. godine, upisali na Kantridi. (I. CEROVAC)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD SUBOTE


Podijeli: Facebook Twiter