Pamić se vratio, Sharbini upitan za subotu

Alen Pamić (Arhiva/D. ŠTIFANIĆ)
Alen Pamić (Arhiva/D. ŠTIFANIĆ)

Posljednjih mjesec dana redovi Istre 1961, umjesto na profesionalnu nogometnu momčad, sve više naliče na bolnicu na kraju grada. Čeka se samo jutarnja vizita da liječnik kaže tko je spreman da se uključi u normalan rad, a usput se i ustanovi tko se od prošlog pregleda našao na listi za poštedu.

Posebno se to odnosi na vezni red koji je, kako je prelazni rok odmicao, izgledao iz dana u dan sve moćniji. Međutim, kad je sezona počela, s njom su krenuli i zdravstveni problemi te, ono što je trebao biti zeleno-žuti forte, pretvorilo se u najslabiju kariku i, umjesto da Istra 1961 dominira na sredini terena, u tom je segmentu uglavnom bila u podređenom položaju u odnosu na svoje protivnike.

- Tako se poklopilo. U kratko vrijeme ozlijedili smo se Anđelković, Linić i ja te su nastali problemi, ali sad se Siniša i ja vraćamo i trebalo bi biti bolje, rekao je Alen Pamić, koji je posljednju utakmicu odigrao prije odlaska na Roglu protiv Toma iz Tomska.

- Dobio sam udarac, stvorio se hematom, pukao je mišić i uslijedila je stanka. Hvala Bogu, sad je sve zaliječeno i vratio sam se. Doktori su rekli da mogu početi, jedva sam dočekao. Trčim već 15-ak dana, a s loptom sam odradio tri-četiri treninga. Stvarno sam se zaželio igre, prošlo je već mjesec i pol dana da sam bez utakmica, kaže.

Istra 1961 je bez njegove pomoći u prva tri kola osvojila samo jedan bod.

- Ja nisam na taj start gledao kao na nešto strašno loše. Sezona je duga, igra se 33 kola, a znalo se da nas ždrijeb nije mazio i da smo u prva tri kola dobili tri najteža moguća protivnika. Hajduk smo po meni trebali pobijediti, Dinamo je uvijek Dinamo, jedino smo protiv Slavena imali loš dan, istaknuo je.

Stvar je donekle popravila pobjeda u četvrtom kolu na gostovanju u Vinkovcima, koja je Istru 1961 pogurala na osmu poziciju na ljestvici s četiri boda na kontu.

Pobjeda u Vinkovcima izgubit će na vrijednosti ako u subotu na Drosini na padne Inter, za prvi ovosezonski trobod Puljana na domaćem travnjaku.

Sharbini propustio Rovinj

Taman kad se pomislilo da je stigao kraj pegulama, treneru Istre 1961 Igoru Pamiću iskrsnuli su novi problemi. Naime, premda je u utorak odradio dva treninga, ujutro u fitnessu i popodne u Štinjanu, te jučer ujutro normalno trenirao sa suigračima na Drosini, Ahmad Sharbini propustio je prijateljsku utakmicu protiv Rovinja.

Razlozi su zdravstveni prirode jer je Sharbini jučer osjetio slabost garniranu mučninom i povraćanjem, pa je umjesto na travnjaku ogled protiv kanarinaca proveo na tribini, da bi po povratku u Pulu završio na infuziji.

Danas bi se trebalo saznati radi li se samo o prolaznim problemima, ili će i on biti izvan kadra za subotnju utakmicu protiv Intera. (Ivica CEROVAC)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter