Pamić: Sami smo sebi nepoznanica

(M.MIJOŠEK)
(M.MIJOŠEK)

Nogometaši Istre 1961 danas će krenuti u svoju desetu prvoligašku sezonu, sedmu uzastopnu, koju otvaraju s bremenom tradicije na svojim leđima koji kaže da "zeleno-žuti", bez obzira kako su se u tom trenutku zvali, još nikad u prvenstvo nisu startali pobjedom.

Četiri puta Puljani su probijali led protiv Hajduka, dvaput protiv Rijeke te po jednom protiv Varteksa, Dinama i Karlovca, a u tih su devet susreta upisali tek pet remija i četiri poraza. Povijesni uvodni trobod nogometaši Istre 1961 pokušat će osvojiti u utakmici koja će se danas s početkom u 21 sat igrati na "Drosini" i na kojoj će nasuprot njih stajati nogometaši Slaven Belupa. Olakotna okolnost je što ni Slaven nikad nije pobijedio u Puli.

- Možda će deseta napokon biti sreća - nada se Igor Pamić, trener Istre 1961. - Prije mog dolaska na pulsku klupu znali smo u prvom kolu dobivati po šest-sedam komada, poslije smo barem to izbjegli, kad već nismo počeli pobjeđivati. S druge strane, stvari se mijenjaju i ja se ne bih vraćao na prošlost, dijelom i stoga što stvarno ne držim do tih tradicija. Sve je to stvar određenog trenutka, u kakvom se stanju nalazi momčad, tko nedostaje, a sigurno je da mora biti i malo sreće te upravo tu
sreću zazivam pred ovu utakmicu.

S obzirom na kratku pauzu između dvije sezone, kratke ljetne pripreme i prijelazni rok koji, barem zasad, nije odrađen u skladu s Paminjovim željama, sreća će biti možda i presudan faktor žele li se danas nadjačati "farmaceuti".

- Neću vas lagati i reći da izgledamo dobro i da smo u idealnom stanju, kad svi znamo da nismo. Ova momčad je sad sigurno bolja nego što je bila nakon prvih tjedan-dva priprema, to garantiram, a do kojeg smo nivoa stigli, vidjet ćemo tijekom današnje utakmice. Mene jako veseli činjenica da smo svakim danom sve bolji, to me hrabri, ali sigurno je da ne bih volio da ostanemo na ovom nivou, jer nam se u tom slučaju ne piše dobro - istaknuo je Pamić.

- Ono što nam trenutno ide u prilog je veliko zajedništvo. Atmosfera na treningu je dobra, a dečki zasad strahovito vjeruju u sebe i u ono što radimo, jer sam probudio u njima svijest koja kaže da smo mi, bez obzira na sve probleme, u stanju dobiti Slaven Belupo. Vidio sam tijekom ovih priprema kod mojih dečki dosta dobrih stvari, ali ne znam do kojih smo granica došli u odnosu na ostatak Prve HNL, jer sam istovremeno vidio i dosta nedostataka. Njih ću danas pokušati sakriti i istovremeno iskoristiti one dobre strane te dovesti momčad do maksimalnog nivoa koji u ovom trenutku može dostići. (Ivica CEROVAC)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU



 


Podijeli: Facebook Twiter