Pamić sam sebi potpisao fiktivni putni nalog

Hrvatski nogomet je močvara - Igor Pamić (M. MIJOŠEK)
Hrvatski nogomet je močvara - Igor Pamić (M. MIJOŠEK)

Hrvatski nogomet je močvara, moglo se to dobro zaključiti iz svjedočenja Igora Pamića, aktualnog trenera NK Istre koji je prije bio na klupi NK Karlovca. U sličnom tonu govorila su još dvojica karlovačkih trenera, Miroslav Kuljanac i Sreten Ćuk.

Sva trojica ispitana su jučer na nastavku suđenja Željku Širiću, bivšem prvom čovjeku nogometnih sudaca, te Nevenu Šprajceru, bivšem tajniku NK Karlovca. Širić je optužen za primanje, a

Šprajcer za davanje mita za "pošteno suđenje" tijekom nogometne sezone 2009./2010. USKOK tvrdi da je Šprajcer Širiću 31. ožujka 2010. godine u Buzinu predao tri tisuće eura za pošteno suđenje. Trojica trenera pozvana su na sud upravo zato što su u to vrijeme radili u NK Karlovcu. Redom su potvrdili da su im plaće isplaćivane putem putnih naloga, koji su mahom bili fiktivni.

- Neke od naloga smo sami potpisivali, priznali su, dok su analizirajući dokumentaciju što se nalazi u sudskom spisu rekli da na dijelu putnih naloga nisu njihovi potpisi. Datumi na nalozima i datumi isplata prema trenerima uglavnom se nisu poklapali no to treneri nisu mogli objasniti tvrdeći da se baš svih detalja ne sjećaju.

- Meni je cijela plaća isplaćivana preko putnih naloga, ustvrdio je Pamić koji je, kako proizlazi iz isplata, dobivao par desetaka tisuća kuna mjesečno. Nimalo se nije ustručavao potvrditi i da je sam sebi potpisao putni nalog za odlazak u Zadar, kamo uopće nije išao. I za to je našao objašnjenje.

- Tako se poslovalo u "Karlovcu" i to su svi znali. Možda sam egoističan, ali me zanimalo isključivo da se meni moj novac plati. Nije me bilo briga na koji je to način učinjeno, rekao je Pamić.

Odgovarajući na pitanja uvjeravao je sudsko vijeće da ne zna u kakvom su odnosu bili Šprajcer i Širić. Opisao je tek jednu prigodu kada je Šprajceru posudio svoj automobil da bi otišao u Zagreb. Iako je bilo dogovoreno da mu ga vrati za dva sata, Šprajcer se pojavio tek za pet sati pravdajući se da se s direktorom kluba zadržao na kavi sa Širićem. (A. RAIĆ-KNEŽEVIĆ/NL)


Podijeli: Facebook Twiter