Pamić sa suradnicima iz temelja stvara novu momčad


Subotnjom utakmicom u kojoj su s 2:1 pobijedili tradicionalnog suparnika na startu pripremnog razdoblja, Agenciju Umag, nogometaši Istre 1961 zaključili su prvi tjedan priprema. Trener Igor Pamić dao je u Umagu priliku 22 igrača, malo da ih vidi na djelu, malo da oni sami razbiju čežnju za igrom nakon silnog trčanja. Jer u prvih su tjedan dana upravo trčanja i rada u teretani imali nemjerljivo više od druženja s loptom.

Stoga i ne čudi loš umaški nastup šarene postave, posebno jer su i ujutro imali naporan trkački trening. No, ostaje činjenica da je minimalna pobjeda protiv istarskih trećeligaških i županijskih igrača sama po sebi ozbiljno upozorenje. Dovoljno je prisjetiti se prošla tri ogleda s istim suparnikom. Pretprošle zime bilo je 3:0, prošloga ljeta 6:0, a protekle zime 3:0.

No, mjesta čuđenju i ne treba biti previše. Jer ovog trenutka na "Drosini" ne stanuje momčad. Trener Pamić trenutno više nalikuje inženjeru u brodogradilištu, nego li vojskovođi kojega će trupe slijediti u borbu. Razlog nije teško pronaći, ova Istra 1961 nema gotovo ništa zajedničko s onom koja je protekle sezone osvojila šesto mjesto. Od ključnih karika proljetne polusezone Radonjića, Joa i Blagojevića, u Puli je zasad još samo ovaj posljednji, a pitanje je i koliko dugo. U tijeku je stvaranje posve nove momčadi, kako po igračima, tako i po načinu igre, jer novi igrači imaju drugačije karakteristike od bivših.

Imajući sve to na umu trener Pamić posegnuo je ovoga ljeta za brojnim igračima i nakon prvog tjedna rada u klub ih je doveo već 17. Napravio je to imajući u vidu i podatak da će od iduće sezone u trećeligaškoj konkurenciji zaigrati i B momčad pulskog kluba i stoga je u Pulu doveo igrače birane po četiri osnovna kriterija, da su jeftini, mladi, brzi i da imaju prvoligaškog potencijala. Jeftini, jer klub nema novca za dovođenje pravih pojačanja, mladi kako bi ih se potom moglo dobro unovčiti ukoliko u pulskom klubu "eksplodiraju" poput Radonjića, ali i kako bi mogli igrati za drugu momčad, a brzi jer je tu osobinu naveo ključnom u uspješnom igranju u Ligi 10. To je osobina na nedostatak koje se među svojim igračima protekloga proljeća najviše žalio.

Tako je ovoga prijelaznog roka u Pulu stigao tek jedan iskusan, provjeren igrač, Neven Vukman koji bi uz Blagojevića i Obšivača trebao stvoriti tercet centralnih veznih igrača koji bi bili blok ispred obrane, ali ujedno i pokretali napadačke akcije "zeleno-žutih". Svi ostali, izuzev najzvučnijeg pojačanja Zvonka Pamića, dakle njih 15, su mladi, uglavnom prvoligaški neiskusni igrači koji su u Pulu stigli u potrazi za slavom. U nadi da će slijediti Bellea, Milića, Ježinu, Joa i Radonjića koji su na "Drosinu" stigli kao anonimci, a napustili ju kao igrači koje traže puno bogatiji klubovi. (Roberto CAR)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter