Pamić: S nama im nikad nije bilo lako

Igor Pamić (D. MEMEDOVIĆ)
Igor Pamić (D. MEMEDOVIĆ)

Sutra će na Gradskom stadionu "Aldo Drosina", u utakmici trećeg kola Prve HNL koja će se igrati s početkom u 20.15 sati, snagu odmjeriti Istra 1961 i Rijeka. Ove su dvije momčadi u lovu na prvenstvene bodove dosad jedna nasuprot drugoj stajale okruglih 20 puta i kad bi sudac označio kraj susreta više razloga za veselje imali su Riječani. Naime, zvali se oni u tom trenutku Pula 1856, Pula Staro Češko, Pula ili Istra 1961, "zeleno-žuti" su dosad u susjedskim derbijima slavili samo tri puta, devet utakmica završilo je podjelom bodova, dok su osam puta Riječani visoko uzdignutih ruku napuštali travnjak, a i gol-razlika ide u njihovu korist (19:26). Na domaćim utakmicama Puljani su čak i u maloj prednosti upravo zahvaljujući gol-razlici (11:8), jer su oba rivala upisala po tri pobjede uz četiri remija, ali zato Riječani dominiraju na Kantridi na kojoj su pet puta slavili i isto toliko puta stigli do boda.

U prošloj sezoni su se "bijeli" s oba izleta preko Učke kući vratili s punim plijenom, a kako su tijekom ljetne stanke ionako moćnu momčad još više osnažili, dok su "zeleno-žuti", ruku na srce, u ovom trenutku slabiji nego lani, Riječani će u sutrašnjem dvoboju biti favoriti. Potvrđuju to i ovosezonski rezultati, jer dok su Puljani, spretno i sretno, na dva splitska gostovanja uspjeli "ugrabiti" po bod, Rijeka je u pet službenih utakmica, dvije prvenstvene i tri u Europskoj ligi, upisala pet pobjeda uz gol-razliku 15:5.

- Moramo odati priznanje Rijeci na napretku koji su napravili zadnjih godinu dana - pohvalio je sutrašnjeg protivnika Igor Pamić, trener Istre 1961. - S druge strane, bilo bi zaista nenormalno da ljudi troše toliki novac i onda ne dominiraju u hrvatskoj ligi i u ogledima s ovim, barem zasad, smiješnim protivnicima u Europi. Ja bih volio imati pola njihovog budžeta, pa bi se i mi onda igrali sa svojim protivnicima, ali mi si to na žalost ne možemo niti zamisliti. Svejedno, ja ću njima čestitati na svemu što su napravili, jer je to prije svega dobro za hrvatski nogomet. Oni imaju novac i automatski djeluju tako dobro, to ide jedno s drugim. Napravili su pravu atmosferu, sinergiju s publikom i imaju sve potrebno da djeluju tako kao što djeluju. Svaka im čast, ali njima nikad nije lako s Istrom 1961, koliko god oni bili jaki i bogati, a tako će biti i sutra. Da ćemo se predati, nećemo, već ćemo svu svoju energiju i snagu, koncentraciju i moć koju imamo u određenom momentu, sve ćemo usmjeriti da sutra budemo što bolji.

Premda je u četiri prošlosezonska prvenstvena sraza s Riječanima osvojio samo jedan bod, Paminjo se drži one stare da "nada posljednja umire". (Ivica CEROVAC)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter