Pamić: Rijeka je favorit, ali to treba i potvrditi

Hoće li i u nedjelju biti ovako? - Slavlje "zeleno-žutih" pod ispunjenom tribinom (M. ANGELINI)
Hoće li i u nedjelju biti ovako? - Slavlje "zeleno-žutih" pod ispunjenom tribinom (M. ANGELINI)

Tjedan uoči velikog nedjeljnog derbija s Rijekom pulski nogometaši većinom provode u Štinjanu. U utorak i u srijedu upravo su na tom travnjaku trener Pamić i njegovi igrači uvježbavali sve ono što će im u regionalnom derbiju trebati da bi preko svog bivšeg čuvara mreže Ivana Mancea razveselili, pretpostavlja se, brojnu publiku na "Drosini".

Teren u Štinjanu pravi je spas za "zeleno-žute", jedini pravi travnjak na kojem se mogu adekvatno pripremati ne bi li sačuvali onaj vječno problematičan na "pulskoj bombonijeri".

- U prvom redu moramo zahvaliti osoblju Pula sporta koje održava travnjak u Štinjanu, ali i lokalnom županijskom drugoligašu čijim se svlačionicama koristimo. Štinjan nam je postao pravi klub-partner i zahvaljujući njima možemo se mirno pripremati za ovaj derbi, rekao je trener Istre 1961 Igor Pamić.

- Blagojević i Roce nisu ni počeli trenirati, dok su tijekom treninga teren napustili Križman, Woon i Sušić. Kod Blagojevića je u pitanju loža, Roce ima problema s hvatištem, ali on ionako zbog tri žuta kartona ne može igrati u nedjelju, Križman i Sušić imaju problema s kvadricepsom, a Woon s ložom. No, ova trojica su prekinula trening više prevencije radi, da ne bi riskirali neku ozbiljniju ozljedu. Nema ruptura, pa vjerujem da će svi oni ipak biti spremni do nedjelje. Ma, nije to ništa čudno s obzirom na to koliko smo vremena proveli na putu zbog gostovanja u Osijeku. Naime, zbog snijega smo do Osijeka putovali punih osam sati, a u povratku još dva sata više. To, kao i težak teren u Gradskom vrtu sigurno su doprinijeli ovim sitnijim ozljedama, veli Pamić.

Nogometaši Istre 1961 nakon dva startna proljetna remija sad priželjkuju da svoje navijače nagrade pobjedom nad tradicionalnim suparnikom iz Rijeke, suparnikom koji će u Pulu stići s novim trenerom. Umjesto Puljanina Elvisa Scorije "bijele" će voditi Slovenac Matjaž Kek, najpoznatiji po tome što je slovensku reprezentaciju odveo na SP 2010. u Južnoj Africi.

- Bez obzira na novog trenera, već sama činjenica da su smijenili trenera u trenutku kad su peti na ljestvici jasno govori da u klubu nisu zadovoljni ostvarenim u odnosu na uloženo i da su one priče o tome da ih borba za vrh ne zanima zapravo "pila naopako". Rijeka ima odličan igrački kadar i objektivno je favorit u nedjeljnom derbiju. Dakako, favoriti ne pobjeđuju uvijek. Taj status treba potvrditi i na travnjaku, kaže Pamić. (R. CAR)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter