Pamić: Razmišljam da promijenim sustav igre

Igor Pamić (D. MEMEDOVIĆ)
Igor Pamić (D. MEMEDOVIĆ)

Trener Istre 1961 Igor Pamić rekao je da će utakmicu četvrtog kola protiv Slaven Belupa, koja se sutra igra u Koprivnici s početkom u 19 sati, odigrati na svježinu i od toga nije odstupio. Svjestan je Paminjo da bi za susret koji se igra samo pet dana nakon zahtjevnog dvoboja protiv Rijeke, kojem su prethodila dva teška splitska gostovanja, bilo kontraproduktivno "nagaziti" svoje pulene pa je zato u utorak na meniju bio samo rekuperacijski trening, srijeda je donijela slobodan dan, dok su jučer "zeleno-žuti" odradili lakši jednosatni jutarnji trening na "Drosini". Uglavnom se vježbala završnica, a kad je Paminjo zaključio da je dovoljno vidio, predao je glavnu riječ kondicijskom treneru Elvisu Peršiću koji je s igračima poradio na agilnosti i eksplozivnosti. Trening su u cijelosti odradili povratnik u "zeleno-žute" redove Dejan Radonjić i novopridošli Ivan Jovanović, smanjenim intenzitetom vježbali su rekonvalescenti Dario Tomić i Marko Jordan, dok su "divu iz Žminja" dodatne bore na čelu izazvali izostanci Slavka Blagojevića i Petra Franjića.

- Na žalost, Franjiću je napuknuo ligament skočnog zgloba i na njega nećemo moći računati tri do četiri tjedna. To je ono čega smo se bojali i što smo očekivali da će se Franjiću događati nakon duge pauze koju je imao zbog mononukleoze, premda možda ne u tolikoj mjeri i upitno je koliko će nam on u prvom dijelu sezone moći pomoći. No, ako će mu ova ozljeda biti zadnja koja će ga zadesiti, pristajemo i na to, samo da ga po povratku zaobiđu svi problemi - rekao je Igor Pamić, trener Istre 1961. - Što se tiče Blagojevića, on jučer nije trenirao zbog ozljede skočnog zgloba i trebamo pričekati današnji trening da vidimo hoće li biti spreman za utakmicu. On mi je prebitan igrač da ne bih čekao što će biti s njim, što ne znači da trebamo početi kukati ako Blagojević sutra ne bude mogao igrati.

Neigranje "ratnika iz Otoka" bio bi veliki udarac za ambicije pulskog prvoligaša u dvoboju protiv "farmaceuta", no povratkom Dejana Radonjića u "zeleno-žutu" svlačionicu njegov će se izostanak iz momčadi puno manje osjetiti.

- Volio bih da se Radonjić izborio za mjesto u Dinamu, dok mi je s druge strane drago da se vratio jer sam uvjeren da on može biti još bolji nego što je bio. Vidim da je sretan što je ovdje i to je veoma bitno, veseli me da je povratak u Istru 1961 doživio kao nešto pozitivno, a uvjeren sam da ćemo njegovim povratkom svi profitirati, i klub i on sam - istaknuo je Pamić. - Radonjićevim smo dolaskom dobili više mogućnosti i u ovom trenutku imam nekoliko kombinacija u glavi, a razmišljam čak i da promijenim sustav igre. Idealno bi bilo započeti sa sva tri vezna, Vukmanom, Obšivačem i Blagojevićem te se u Koprivnici nametnuti agresijom, ali tek ću danas znati da li će Slavko moći zaigrati pa ću na osnovu toga i odlučiti o početnom sastavu. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter