Pamić: Radije neću igrati nego misliti o porazu

(D.ŠTIFANIĆ)
(D.ŠTIFANIĆ)

Ako ne budu akteri dodatnih kvalifikacija, nogometaši Istre 1961 sutra će po posljednji put u ovoj sezoni istrčati na "Drosini". Nasuprot "zeleno-žutih" stajat će igrači Dinama, osvajači dvostruke krune koji s dva pehara još uvijek nisu završili misiju što su je čelnici kluba iz Maksimira zacrtali pred ovu sezonu.

Naime, "modri" žele ostvariti nešto što prije njih nikom još nije pošlo za nogom, da prvenstvo okončaju s nulom u rubrici porazi. Gledano sa statističke strane, prva od dvije preostale prepreke k ostvarenju željenog cilja ne bi trebala biti previsoka, jer su u pet ovosezonskih susreta sutrašnjih protivnika Zagrepčani ostvarili isto toliko pobjeda, uz gol-razliku 14:1.

Put k nastavku pozitivnog niza Dinamu bi mogla olakšati činjenica da je pulski prvoligaš desetkovan ozljedama te do zadnjeg trenutka trener Igor Pamić neće znati s kojih će 11 igrača započeti sutrašnji susret. Jedna od najvećih nepoznanica tiče se njegovog sina Zvonka, kojem kao da nije suđeno da zaigra protiv kluba iz čijih je redova ljetos stigao na posudbu u Pulu.

U dva kup ogleda Pamić junior nije bio u kombinaciji za sastav, isto je bilo i s prvenstvenim ogledom odigranim na "Drosini", dok je jedino nastupio u dva ogleda za bodove na Maksimiru, u prvom je u 66. minuti zamijenio Špehara, dok je u drugom igrao do 78. minute kad je ustupio svoje mjesto Vukmanu.

- Nije tako samo protiv Dinama, izgleda da mi nije suđen nijedan protivnik jer ove sezone nisam odigrao pola utakmica - nadovezao se, s kiselim osmijehom na licu Zvonko Pamić, koji je prikupio 18 prvenstvenih nastupa za "zeleno-žute", a u 13 je navrata na travnjaku proveo svih 90 minuta. - Nisam prošao pripreme i na utakmicama počnem padati oko 60-70 minute, to je normalno. Ne osjećam preveliki umor, no problem leži u činjenici da praktički nakon svake utakmice tri-četiri dana ne treniram s momčadi. Moram raditi lagano dok mi koljeno ne dođe na svoje, potom odradim jedan trening i normalno da ne mogu biti spreman kao ostali. Već mi je pun kufer, da ne kažem čega, zbog cijele te situacije u kojoj se nalazim i stvarno ne znam što da radim. Evo poslije Osijeka mi je koljeno opet nateklo, trenirao sam sa strane, otok se povukao i nadam se da ću sutra moći zaigrati, odlučit ćemo u zadnji čas.

Dodatni motiv da stisne zube i zaigra Pamić bi mogao pronaći u činjenici da bi mu ovo mogla biti posljednja utakmica na "Drosini" u "zeleno-žutom" dresu, a usto i prilika da dobrom predstavom "natjera" Zorana Mamića, ako ovaj još nije donio konačnu odluku, da ga vrati na Maksimir.

- Kad igrate protiv Dinama ne treba vam dodatni motiv, tako sam razmišljao još kad sam bio u Karlovcu i tako razmišljam i sada. Ako budem u sastavu cilj će mi biti odigrati što bolje za klub čije boje trenutno vratim, a samim tim ću se i dokazati Dinamu i početi se boriti za svoju poziciju ako se na ljeto vratim u Maksimir - istaknuo je Pamić. (Ivica CEROVAC)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU
 

 


Podijeli: Facebook Twiter