Pamić: Publika nas je ponijela do pobjede

Pozdrav navijačima na stadionu (D. MEMEDOVIĆ)
Pozdrav navijačima na stadionu (D. MEMEDOVIĆ)

Dugo je trebalo trenerima da dođu na uobičajenu konferenciju za novinare nakon susreta. Opravdano. Igor Pamić otišao je pod sjevernu tribinu sa svojim igračima zasluženo proslaviti ovu veličanstvenu pobjedu.

Način na koji su do nje stigli i svi problemi s kojima su se uoči susreta obrušili na trenera Pamića, tu pobjedu čine još izuzetnijom. Tudor je pak sačekao kolegu i imenjaka. Ušli su zajedno i mirno raspravljali o susretu te potom udijelili komplimente jedan drugome na nastupu zasluživši kompliment i za fer ponašanje.

- Svi smo najpametniji kad pobijedimo. Reći ću samo da si u pripremi susreta nismo smjeli dozvoliti da upadnemo u ritam Hajduka, jer melju, igraju s puno promjena mjesta igrača čemu je poslije teško parirati - rekao je Igor Pamić.

- Tudor i ja smo se častili prije utakmice, ali na terenu smo tražili pobjedu. Držim da je ovo bila zanimljiva utakmica s puno šansi na obje strane. I, zašto da se lažemo, sretni smo. Sretni što smo pobijedili veliki Hajduk. Neke smo bodove dosad nesretno izgubili, sad je možda i Hajduk zaslužio bod, ali to je tako u nogometu. Neću lagati, presretan sam i zbog pobjede i publike.

Publika je bila odlična, prepoznala je muku, požrtvovnost mojih igrača i s ovakvim ćemo ambijentom postati vrlo opasan domaćin. Dali su onaj zadnji atom snage mojim igračima, ponijeli su nas do pobjede. Jo lider? Bit će još bolji. I mora. Pravi je igrač, malo je vremena prošlo otkad je stigao i već igra dobro. Još mu nedostaje bolje komunikacije sa suigračima, ali je pravi.

Horvat i Čagalj debitirali? Htio sam pobijediti, zato sam ih bacio u "vatru".

Igor Tudor bio je sabran nakon susreta, sportski čestitao pobjedniku, obrazloživši i neke razloge zbog kojih je njegova momčad upisala prvi poraz.

- Čestitke imenjaku i Istri na pobjedi. Bez obzira na dojam i naš veći posjed lopte, zasluženo. Mi smo imali šanse koje nismo iskoristili, oni jesu jednu od svojih i to je odlučilo. Izgubili smo jer nemamo kvalitetu da riješimo situacije kad se suparnik brani s deset igrača. To je realnost Hajduka danas i rekao sam im to u svlačionici.

Od Hajduka se puno očekuje i svako prosipanje bodova je neuspjeh, a nije lako igrati kad imaš mlade igrače koji su još lani igrali u juniorima ili Stobreču. Lakše je Istri igrati sa sličnim igračima, manji je pritisak.

Što se nervoze na kraju tiče, to je normalno kad gubiš. Tenzije su u sportu normalna stvar. Istaknuo bih i kako nam jako fale Caktaš i Kouassi, naša dva najbolja igrača. Njih nema, par igrača mi nije u formi, par je mladih i to je naš rezime. Pojačanja? Iskreno se nadam da će doći. (R. CAR)


Podijeli: Facebook Twiter