Pamić: Prvo poluvrijeme je bilo čudesno

Igor Pamić (J. PRKIĆ/CROPIX)
Igor Pamić (J. PRKIĆ/CROPIX)

Nogometaši Istre 1961 stigli su nakon više od mjesec dana do prvenstvene pobjede. Na "Drosini" je 24. kolovoza rezultatom 1:0 svladan Hajduk, suša je trajala do 29. rujna kad su istim rezultatom "zeleno-žuti" stigli do trijumfa na gostovanju kod Splita. Drugi su tako put u 2013. godini puleni Igora Pamića s osmijehom napustili travnjak Parka mladeži na kojem su proljetos slavili, zar je netko i sumnjao, također s 1:0.

Jedina je razlika bilo ime strijelca, u svibnju je pogodak vrijedan tri boda zabio Tomislav Havojić, u nedjelju je to pošlo za nogom Sandiju Križmanu koji je prvi put u ovom prvenstvu zaigrao s kapetanskom vrpcom oko ruke i postigao četvrti ovosezonski gol.

Premda su se u Pulu vratili u sitnim satima, nogometaši Istre 1961 nisu imali previše vremena za odmor. Za jučer ujutro zakazan je bio uobičajeni rekuperacijski trening, kojem je prethodio radni sastanak s analizom utakmice koji se protegnuo na punih sat vremena. Znači li to da je Igor Pamić, pobjedi usprkos, našao za zamjeriti svojim pulenima?

- Imamo dosta igrača koji nemaju kontinuitet nastupa, koji su došli iz nižeg ranga i u Puli su debitirali u Prvoj ligi i stoga te analize znaju potrajati, jer im treba ukazivati na greške koje rade tijekom utakmice da bi ih u budućnosti bilo što manje - opovrgnuo je Paminjo sumnje da se druženje u svlačionici odužilo jer je on očitavao bukvicu svojim igračima.

- Naprotiv, komplimenti mojim igračima, čestitao bih im na nedjeljnoj predstavi i pobjedi u Splitu nad jakim protivnikom, nakon turbulentnih utakmica koje su ostale za nama. Protiv Zadra i Rijeke smo izgubili dobivene utakmice, potom smo se u Požegi provukli i dečki su sad stvarno vrhunski reagirali. Bilo je nekih individualnih primjedbi, kritika, ali to bih ostavio za nas, za svlačionicu. Ono što je bitno je da sam jako zadovoljan ovom utakmicom, kao i da sam prezadovoljan s ovih 11 kola koji su za nama. Možda sam subjektivan, ali mislim da igramo jako dobar nogomet i da ćemo u nastavku sezone krenuti uzlaznom putanjom.

Odmah nakon utakmice, Paminjo je rekao da je prvo poluvrijeme bilo možda i najbolje koje je Istra 1961 odigrala u ovoj sezoni.

- Prvo poluvrijeme je bilo čudesno, tako sam ga ja doživio. Od izvršavanja taktičkih zadataka, dominacije, tehničke predstave, sigurnosti u fazi obrane, fantastičnog pokrivanja, ne dozvoljavanja protivniku ne da stvori šansu, nego da uopće dođe u opasnu situaciju. Uz 50-ak minuta utakmice protiv Rijeke, to su bile naše najbolje dionice, ne samo ove sezone. (I. CEROVAC)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter