Pamić: Prodat ćemo igrača nakon tri utakmice

Igor Pamić (M. ANGELINI)
Igor Pamić (M. ANGELINI)

Dva mjeseca nogometaši Istre 1961 nisu mogli nikoga pobijediti, a onda su unutar samo šest dana skinuli dva skalpa, i to ne bilo kome. Nakon Hajduka na Poljudu, pred "zeleno-žutima" je u subotu kapitulaciju bio primoran potpisati i Dinamo.

Činjenica od koje se ne može pobjeći je da subotnja utakmica ni za jednu momčad nije imala nikakav rezultatski značaj, a usto su "modri" glavama već bili na Kantridi, gdje će danas protiv Rijeke igrati uzvrat finala hrvatskog Kupa.

No, s druge strane, Dinamo je uvijek Dinamo i pobjeda nad "vječnim" prvakom Hrvatske ima svoju težinu bez obzira jesu li Zagrepčani istrčali u najjačem sastavu, ili pak u "šarenoj" postavi kao u subotu na "Drosini".

- Prije puta u Split rekao sam svojim suradnicima da ćemo nakon ovog teškog perioda koji je ostao iza nas u sedam dana pobijediti Hajduk i Dinamo, i opet pisati klupsku povijest. I tako se i dogodilo, prisjetio se Pamić.

Treću utakmicu za redom na "zeleno-žutom" je golu briljirao junior Ivan Brkić, što se više ne može nazvati slučajnošću.

- Da bi u životu nešto napravio, moraš imati i sreće, ustvrdio je "div iz Žminja". - Ja sam unatrag pet-šest kola razmišljao o promjeni na golu, jer Lovrić nije bio dobar te sam ga imao namjeru promijeniti i prije tog trećeg žutog kartona koji je dobio. No, onda se to poklopilo s Drevenovom ozljedom i na gol je morao stati Brkić.

Vjerujte da mi nije bilo nimalo lako nakon što je na svojoj prvoj seniorskoj utakmici primio tri gola ostaviti ga na golu, no protiv Slavena sam kod njega vidio sigurnost, ozbiljnost i samopouzdanje koje je prijeko potrebno. Nisam vidio galamu koju mnogi golmani imaju, a koja je često znak nervoze, jer ja volim da golman komandira, ali ne i da se dere.

On je sve to meni pokazao i zato sam ga odlučio pustiti na golu, zaslužio je to i možda ćemo biti klub koji će nakon tri utakmice vrhunski prodati jednog igrača, jer se za Brkića ozbiljno interesiraju neki klubovi, i domaći i strani. Pred njim je stvarno sjajna karijera, ali ja osobno bih volio da taj dečko ostane barem još jednu sezonu u Puli, popravi još neke stvari i upije neke nove informacije, rekao je Pamić. (I. CEROVAC)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter