Pamić: Probijamo, ali ne zabijamo

Dovoljno smo jaki da osvojimo 3 boda, Igor Pamić (M. MIJOŠEK)
Dovoljno smo jaki da osvojimo 3 boda, Igor Pamić (M. MIJOŠEK)

Pamić: Probijamo, ali ne zabijamo

Sutra u Pulu ponovno stiže Cibalia, momčad čiji je dolazak posljednji put izmamio osmjeh na lica domaćih navijača, pa se svi nadaju da bi se povijest mogla ponoviti. Vinkovčani su lani gostovali na "Drosini", 5. svibnja na posljednjem domaćem susretu prošle sezone, i ishod je bio 3:0 za Puljane.

"Zeleno-žuti" su 11. kolovoza gostovali u Vinkovcima i slavili s 1:0. Vinkovčani su u posljednjih pet prvenstvenih utakmica četiri puta poraženi, a ovaj posljednji poraz od Dinama skupo ih je koštao, jer su im tri ključna igrača vezne linije, Vitaić, Miloš i Mazalović, dobili treći žuti karton zbog kojeg sutra neće nastupiti.

S druge strane u redove Puljana, koji su u Zaprešić otputovali samo s 15 igrača, vraćaju se Aganović koji je odradio utakmicu kazne i Bačelić Grgić koji je preležao virozu.

- Sad sam u problemima jer imam čak 17 igrača, što je brojka na koju u posljednje vrijeme nisam navikao, našalio se Igor Pamić, trener Istre 1961.

- Šalu na stranu, bit ćemo opet, na žalost, oslabljeni, međutim dovoljno jaki da dođemo do tri boda. Uvjeren sam u to, premda neće biti nimalo lako.

Cibaliju također muče kartoni i ozljede, ali baš taj hendikep budi jednu opreznost. Dovoljno je pogledati nas koji smo se s dvije gostujuće utakmice na kojima smo bili najviše oslabljeni, u Osijeku i Zaprešiću, kući vratili sa šest bodova i gol-razlikom 6:0.

Specifična je to situacija koja budi dodatni naboj, agresiju i samopoštovanje kod igrača koji su manje igrali te stoga moramo biti vrlo oprezni. No, s druge strane, svaka čast Cibaliji koja nakon promjene trenera igra jako dobar nogomet, ali sve će opet ovisiti o nama.

Za sutrašnji susret Paminjo neće moći računati na Čaglja, Horvata, Sušića i Rocu, a upitan je i nastup Zgrablića koji posljednjih dana nije trenirao. Usto, nekolicina igrača muči muku sa žuljevima, poput Milića i Ottochiana, "uspomene" na tvrd teren u Zaprešiću.

- Usto što je naš najbolji strijelac u ovoj sezoni, Roce nam je vrlo bitan jer mi igrača takvog tipa jednostavno nemamo i stoga će nam njegov izostanak predstavljati problem.

Računao sam na njega, početkom tjedna sam dobio informacije da bi on mogao biti spreman, ali od toga ipak neće biti ništa, požalio se Pamić.

- Problem nam predstavlja i desni bok jer Horvat i Sušić još nisu ni počeli s treninzima, a sad smo možda ostali i bez Zgrablića. Ako ni on ne bude mogao zaigrati ne vidim rješenje kojim bi to mogli nadomjestiti te ćemo opet biti prinuđeni nešto izmišljati.

Imam već nekoliko ideja, razmišljam čak i o Ottochianu na desnom boku, no njega vidim i naprijed skupa s Prelčecom iza Križmana i Aganovićem lijevo.

Ako se opredijelim za tu formaciju, onda ću možda Milića vratiti na lijevog beka, a Woona staviti na desnog. Vidjet ćemo, u svakom slučaju pripremili smo dvije varijante, jednu s tri, a drugu s četiri igrača u zadnjoj liniji.

U zgusnutoj formaciji koju će gosti sigurno postaviti, domaći brzanci neće imati previše prostora da pokažu što znaju, a kako će ubačaji s bokova biti slabo oružje zbog prednosti u visini koja će sigurno biti na strani Cibalije, "zeleno-žuti" će se morati okrenuti kombinatorici i igri "jedan na jedan" te strpljivo pokušati stići do prilike da ugroze protivnički gol. Pitanje je samo koliko će strpljivosti pokazati domaći navijači prije nego krenu sa zvižducima. (I. CEROVAC)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU OD SUBOTE.


Podijeli: Facebook Twiter