Pamić: Priznajem da volim kontrolirani nogomet

Igor Pamić (M. ANGELINI)
Igor Pamić (M. ANGELINI)

Lokomotiva, Osijek, Rijeka i Hajduk niz je klubova koji u nastavku sezone nisu uspjeli svladati Istru 1961, niz kojem se u subotu pridružio i Dinamo, osvajač sedam uzastopnih naslova prvaka Hrvatske čiji će nogometaši, po svemu sudeći, 26. svibnja proslaviti i osmu uzastopnu titulu. "Zeleno-žuti" su tako protiv najmoćnije hrvatske nogometne družine uspjeli sačuvati aureolu nepobjedivosti te ostati jedini klub Prve HNL bez poraza u 2013. godini. Potvrdili su tako igrači pulskog prvoligaša da je proljeće njihov "forte", jer dovoljno se vratiti godinu dana unazad i vidjeti da je Istra 1961 u drugi dio prošle sezone krenula s osam utakmica bez poraza prije nego što je pokleknula u Kranjčevićevoj. Osvojili su tom prilikom "zeleno-žuti" i 18 bodova u osam kola, puno više od šest do kojih su stigli u ovogodišnjih pet utakmica, ali pritom treba naglasiti da su lani igrali protiv puno lakših protivnika poput već bivših prvoligaša kao što su Varaždin, Lučko i Šibenik.

- Priznajem da volim kontrolirani nogomet, rekao je trener Istre 1961 Igor Pamić. - Tijekom priprema za drugi dio sezone stalno sam igračima govorio da ako igramo dobro i ne možemo stići do tri boda, moramo barem naučiti sačuvati taj jedan koji imamo. Moramo znati igrati na rezultat, jer ipak je lijepo kad ostaneš neporažen. Ako već nismo zabili gol u 85 minuta, ne smijemo ga primiti u završnici, jer kad osvojiš bod to jako djeluje na psihu, a usto i protivniku "otkineš" dva. Ako ne računamo Lokomotivu, na ostala četiri ogleda u nastavku sezone se pokazalo da kako utakmica ide kraju, mi smo nevjerojatno sigurni i sve smo opasniji. Igrači su se naučili nositi s time i to je naša velika prednost.

Kako je krenula utakmica protiv Dinama, činilo se da je "zeleno-žuta" nepobjedivost na velikoj kušnji te da će "modri" upisati petu uzastopnu pobjedu u srazu s Puljanima, ali to se, na radost oko četiri tisuće domaćih navijača, nije dogodilo.

- Moramo biti realni i reći da nismo bili na nivou u prvom poluvremenu, ali da danas ponovno odigramo tu utakmicu, bili bismo bolji u fazi posjeda lopte, to je sigurno, uvjeren je Paminjo. (Ivica CEROVAC)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter