Pamić: Presudit će goropadnost mojih igrača


Drugi put u ovoj sezoni nogometaši Istre 1961 krenut će danas u lov na prvenstvene bodove na Gradskom stadionu "Aldo Drosina". U  utakmici koja će započeti u 20.15 sati na suprotnoj strani terena stajat će Lokomotiva, jedina momčad koja je prva tri kola odradila sa stopostotnom učinkovitošću.

Nije pulenima Tomislava Ivkovića smetala činjenica što su im četvoricu najboljih igrača tijekom ljetne stanke bratski podijeli Dinamo i Rijeka, niti što sezonu otvaraju s dva gostovanja, kao ni to što su uz izazove domaćeg prvenstva morali iskušati i one europske. Naprotiv, otišli su najprije u Siget i potom u osječki Gradski vrt odakle su se kući vratili s punim plijenom, što su onda oplemenili domaćom pobjedom nad Slaven Belupom i sad na krilima odličnog starta stižu na "Drosinu", mjesto za koje ih vežu samo lijepe uspomene.

Naime, bit će to treći ovogodišnji posjet Zagrepčana Puli, a na prva dva su osvojili po bod, 16. veljače kad je bilo 2:2 te 26. svibnja kad je susret okončan rezultatom 1:1. Na prvoj utakmici za "zeleno-žute" je oba gola zabio Stipe Bačelić Grgić, dok su za lokomotivu strijelci bili Ivan Boras i Andrej Kramarić, sve odreda igrači koje danas nećemo vidjeti na travnjaku. Ista je stvar i s Goranom Rocom, strijelcem vodećeg pogodaka na utakmici kojom se Istra 1961 oprostila od prošle sezone, tako da će jedini igrač koji ima svježe uspomene kako je to postići pogodak na ogledu današnjih suparnika biti Mathias Chago.

- Tek su tri kola za nama, daleko je još od nekog svođenja računa - osvrnuo se Igor Pamić, trener Istre 1961, na ono što su dosad u sezoni ostvarili današnji protivnici. - Mene veseli da Lokomotiva ima takav učinak, da budem iskren, jer je to kod mojih igrača probudilo dodatni motiv, vidim to na njima. Oni žele da budemo prva momčad koja će prekinuti taj niz. Pritom čak ne bih rekao da su imali dva gostovanja, nego tri, jer su domaću utakmicu sa Slavenom igrali u Kranjčevićevoj, a ne u Maksimiru. Stoga, ako ne mogu reći da nam dolazi super kvalitetna momčad, mogu sigurno ustvrditi da dolazi vrlo, vrlo nezgodna momčad.

Pamić je poznat kao trener koji ništa ne prepušta slučaju i sigurno je dobro proučio današnje protivnike.

- Svi hvale Mišića, Pjacu i Šituma, naravno opravdano, jer su dečki stvarno vrhunski, brzi i okretni, odlični dribleri. No, ljestvica sugerira da je Lokomotiva primila jedan gol u prva tri kola i mislim da im je obrana najjači dio momčadi, naglasio je Paminjo.

- S druge strane, njihov daleko najbolji igrač je Chago. Nisam odavno vidio nogometaša u Hrvatskoj da je tako u kontinuitetu odigrao pet utakmica, dvaput u Europi i triput u Prvoj HNL, i na svakoj bio najbolji igrač. Chago im daje dodatnu dimenziju i stvarno ne znam je li ikad bolje igrao u svojoj karijeri. Stoga sam uvjeren da nisu problem ova trojica naprijed, nego da trebamo tako namjestiti igru da lopta ne dođe do njih. Ako to uspijemo, onda smo napravili pola posla. S druge strane, Chagu nećemo dati posebnog čuvara, nismo to nikad radili, pa nećemo ni sad. Uzdat ćemo se u kolektiv, grupnu organizaciju i skraćivanje onih dijelova terena koje smatram da trebamo skratiti, tvrdi trener "zeleno-žutih".

Momčad koja pobjeđuje se u pravilu ne mijenja, pa bi se tako lako moglo dogoditi da "div iz Žminja", usprkos ne previše bajnoj predstavi, danas povjerenje ukaže onoj momčadi koja je istrčala u Sigetu.

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter