Pamić: Potpisao bih bod prije utakmice

(M.ANGELINI)
(M.ANGELINI)

Pred nogometašima Istre 1961 treći je ovosezonski ogled protiv Zadrana. Prva dva okončana su identičnim rezultatom, 1:1. U 6. kolu na Stanovima domaćina je na isteku prvog dijela u vodstvo doveo Šimurina, da bi polovicom nastavka poravnao Radonjić. "Švabo" je i u 15. kolu na "Drosini" zatresao zadarsku mrežu, ovaj put za vodstvo "zeleno-žutih" u 69. minuti, koje je četiri minute prije kraja susreta poništio Buljat.

I dok se rezultat nije mijenjao, mijenjali su se zadarski stratezi jer je na prvoj utakmici protiv Puljana na klupi sjedio Ferdo Milin, na drugoj Miroslav Ćiro Blažević, a sutra će za kormilom Zadra biti već treći trener u ovoj sezoni, Igor Štimac. Za razliku od zadarske sklonosti promjenama, na pulskoj klupi i dalje sjedi najdugovječniji trener Prve HNL koji ne bi imao ništa protiv toga da i sutrašnji derbi začelja završi miroljubivom podjelom bodova.

- Potpisao bih bod prije utakmice - priznao je Igor Pamić, trener Istre 1961. - S obzirom na situaciju u kojoj se trenutačno nalazimo, remi bi bio dobar rezultat jer bi u tom slučaju domaćin ostao bez dva boda, ali smatram da smo mi momčad koja u Zadru definitivno treba ići na pobjedu. Spremni smo na to i tako ćemo se i postaviti na terenu. Otkad sam ja trener Istre 1961 uvijek u Zadru igramo jako dobro, dominiramo i stvaramo puno više šansi od domaćina. Rezultat nije pritom uvijek adekvatno pratio naše odlične predstave, no možda je stiglo vrijeme i za to.

S obzirom da sastav koji je istrčao u Maksimiru protiv Dinama sigurno više nikad neće zajedno zaigrati, ako pričamo o momčadi s kojom će se Puljani sutra predstaviti u Zadru, nju bi trebali uspoređivati s onom koju je Paminjo suprotstavio Lokomotivi. Promjene su nužne, a najbliži ispadanju iz udarne postave su Špehar, Gregov i Brkić.

- Prisiljen sam napraviti promjenu na golu jer je Brkić lagano ozlijeđen te ga neću niti voditi u Zadar, a kad razmišljam tko će ga zamijeniti, prvi mi u glavi svijetli Lovrić. Prije dosta vremena rekao sam da mi on jedini od svih golmana dobro izgleda i mislim da je vrijeme da dobije priliku. Lovrić je od prvog dana zimskih priprema nevjerojatno profesionalan, druga osoba, u idealnom je fizičkom stanju nalik onom kad sam ga doveo u Karlovac i vidim da doživljava dosta teško situaciju u kojoj se klub trenutačno nalazi. Ipak je on "naš" i emocionalno mu to teže pada te je u ovom trenutku, premda nemojte me držati za riječ, u velikoj prednosti ispred Drevena - otkrio je Paminjo. (Ivica CEROVAC)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU
 


Podijeli: Facebook Twiter