Pamić: Pokazali smo svim onim pametnjakovićima

Igor Pamić (M. ANGELINI/arhiva)
Igor Pamić (M. ANGELINI/arhiva)

Kolo prije okončanja natjecanja u Prvoj HNL, nogometaši Istre 1961 osigurali su šesto mjesto na ljestvici, što je najbolji plasman u povijesti pulskog nogometa, bez obzira kako se u tom trenutku zvao klub koji ga je ostvario.

Pokazali su još jednom "zeleno-žuti" da je proljeće njihov "forte" pa u trenucima kad većina konkurenata, iscrpljena dugotrajnom sezonom, polako počinje "kašljucati", oni dodaju gas i bodovni konto raste iz utakmice u utakmicu. Rezultat toga su i četiri pobjede u pet zadnjih kola, od kojih su zadnje dvije upisane protiv momčadi koje se grčevito bore za europsku vizu, najprije Rijeke na "Drosini", a potom kontra Splita na njihovom Parku mladeži.

- Bili smo dobri u Splitu, ali smo ove sezone znali odigrati i boljih partija, moram to priznati, nije nakon šeste ovosezonske gostujuće pobjede "poletio" Igor Pamić, trener Istre 1961.

- Malo mi je čak i žao što nismo bili na našem najboljem nivou, jer bi se u tom slučaju Split jako loše proveo, ali i ono što smo pokazali bilo je dovoljno za pobjedu. Imali smo opet dosta loših pasova, krivo dodanih "čistih" lopti, kao i protiv Rijeke, pa izgleda kao da je bolje kad igramo pod pritiskom.

Ovom izjavom Paminjo je samo potvrdio da nije od onih trenera koji će se zadovoljiti prosječnošću već da, bez obzira na situaciju, uvijek želi stremiti nečem višem, što ne znači da ga pobjeda u Splitu nije zadovoljila.

- Pobjeda je vrijedna iz više razloga, a jedan je taj što smo pokazali svim onim pametnjakovićima da njihove prognoze ne drže vodu. Naime, kao i prije Rijeke, tako su i sad krenula naklapanja o puštanju utakmice i zbog svih takvih ljudi, ne znam kako da ih nazovem, posebno mi je drago što smo pobijedili.

S druge strane, drago mi je i zbog toga što smatram da svaka pobjeda izborena u ovakvim uvjetima donosi nešto dobro za budućnost kluba, a tu prvenstveno mislim na psihu igrača. Oni trebaju naučiti jednu bitnu stvar, a to je kako se u određenom momentu od razigrane momčadi pretvoriti u natjecateljsku, za što nema boljeg recepta od pobjede ostvarene na ovakav način, rekao je Pamić. (I. CEROVAC)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter