Pamić: Pobjeda izostala iz više razloga

(M. MIJOŠEK)
(M. MIJOŠEK)

Kad ti u goste stigne "fenjeraš" koji je u prethodnih 26 utakmica primio okruglih 50 golova, što bi se drugo od ozbiljne momčadi moglo očekivati ako ne pobjeda? Međutim, povijest se ponovila i nogometaši Istre 1961 drugi put ove sezone nisu na "Drosini" uspjeli svladati Livakovića, čime su ostali jedina momčad Prve HNL koja Zagrebu na svom terenu nije zabila gol, a imala je za to 180 minuta "čiste" igre. Usporedbe radi, Hajduk im je za isto vrijeme provedeno na terenu dao osam, Split jedan gol manje, dok je Dinamu i 90 minuta bilo dovoljno za "šesticu", a Zadru za "poker".

No, "zeleno-žutima" to nije pošlo za nogom niti jednom u ovoj sezoni, a u oba su navrata nasuprot sebe imali grogiranog protivnika. Jesenas su "pjesnici" stigli u Pulu nakon što su u prvenstvo krenuli sa sedam uzastopnih poraza i upravo su se na "Drosini" radovali prvom osvojenom bodu, a slična situacija bila je i u subotu. Naime, nogometaši Zagreba su treći krug prvenstva otvorili s četiri poraza primivši pritom na dvije utakmice po četiri, a na dvije po tri pogotka, ali i s takvom propusnom obranom pulski nogometaši nisu znali izići na kraj.

- Više je uzroka tome što nismo uspjeli doći do pobjede, rekao je Igor Pamić, trener Istre 1961. - Kao prvo, izostanak kompletne desne strane, Sušića i Čaglja, što se pokazalo kao prevelik hendikep. Drugi uzrok leži u činjenici da je u ranoj fazi utakmice igru morao napustiti Roce, naš najefikasniji i najraspoloženiji strijelac koji bi nam u jednoj ovakvoj utakmici bio nevjerojatno važan igrač. Treći, a možda i glavni uzrok je što je puno igrača bilo bez pravog ritma. Havojić je morao igrati na poziciji na kojoj je dosad u životu dva puta igrao, Križman praktički četiri tjedna nije trenirao, Anđelković je u posljednja tri tjedna odradio dva treninga, dok su Aganović i Blagojević bili načeti i stoga su posljednjih dana malo trenirali. Tu je i Bačelić Grgić koji je još osjećao traume nakon promašenog penala u Zadru, potom je cijeli tjedan bio u iščekivanju rođenja djeteta, nakon čega je putovao u Šibenik i nazad te on nije bio ni planiran za ovu utakmicu, ali rana ozljeda Roce sve je promijenila i morao sam ga u takvom stanju u kakvom je bio gurnuti unutra. (I. CEROVAC)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U DANAŠNJEM TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter