Pamić: Ovo će biti prava sezona

Sad želim samo da prezentiramo što više ovakvih utakmica, Igor Pamić (M. MIJOŠEK)
Sad želim samo da prezentiramo što više ovakvih utakmica, Igor Pamić (M. MIJOŠEK)

S pravom su ponosni bili u pulskom klubu nakon nedjeljnog derbija s Hajdukom. U veličanstvenoj je atmosferi pred ove sezone rekordnih šest tisuća gledatelja pulski prvoligaš sjajnom igrom, najboljom ovog proljeća, upisao prvi domaći bod i ujedno zaustavio zahuktale Splićane koji su dotad imali sve četiri proljetne pobjede. Zato su igrači i trener Igor Pamić i dva dana kasnije primali čestitke sa svih strana.

- Igrati u onakvom ambijentu je ono što svi mi želimo i u kakvom bi voljeli i češće igrati, ali znamo da je to nemoguće. Mi, realno, nemamo tako puno navijača, a u nedjelju je bilo i dosta pripadnika Torcide. Ipak, drago mi je zbog navijača što smo odigrali ovako kvalitetno. Znali smo nekad biti i bolji, pa gubiti bodove. Ovo u nedjelju je pokazatelj kako bi trebali ubuduće izgledati, iako sam svjestan da neće uvijek biti ovoliko publike na našem stadionu - rekao je Igor Pamić.

Pored osvojenog boda, ono što je gledatelje natjeralo da nakon susreta velikim aplauzom pozdrave igrače Istre 1961 bila je borbenost, ali i kvaliteta igre.

- Puno se nakon utakmice pričalo o tempu igre i ja sam poslije u miru još dva puta pogledao snimku i moram to potvrditi. Tempo igre je zaista bio dobar. Čim mi igramo noćnu utakmicu, odmah smo bolji. Istina, imamo sad i više treninga u nogama, ali ova satnica nam više odgovara. Imamo takvu momčad. Kad igramo u 15 sati, još po suncu, teže igramo jer imamo takve, sporije igrače. Kad igramo navečer i uz ovakav ambijent, jasno je da to podiže adrenalin, pa otud i takva igra.

U nedjelju su "zeleno-žuti" krenuli uspavano i proigrali tek nakon što je Hajduk poveo.

- Prvih smo 20 minuta bili slabi. Ne toliko slabi, koliko neaktivni u fazi obrane. Imao sam ideju da mi već na centru, ne samo da spriječimo njihove napade, nego i da im oduzimamo lopte.

Nisu oni pleli mrežu oko našeg kaznenog prostora jer smo se mi povukli, već jer smo jako loše preuzimali igrače. Obšivač i Woon su igrali taktički jako loše i tako su "bijeli" stalno ostajali u situaciji "jedan na jedan" što je vrlo teško braniti. Zato smo u tom razdoblju puno trčali, a nismo uspjeli ukrasti niti jednu loptu. Hajduk je s jednim, dva dodavanja, stalno dolazio u zonu šuta. Tek nakon 20. minute smo počeli biti konkretni u napadu i tu su nam ton davali Havojić i Radonjić. Tada se vidjelo da bi na kraju sve moglo završiti pozitivno za nas.

Pogled na ljestvicu nakon 25. kola pokazuje da se pulski prvoligaš približio četvrtoj Lokomotivi na samo tri boda.

- Sad želim samo da prezentiramo što više ovakvih utakmica. Polako lovimo formu i kondiciju, približavamo se onome gdje želim vidjeti svoju momčad, jer stiže ključni dio sezone. Želim da budemo najbolji kad je najpotrebnije. Vidim da su igrači spremni za sve zahtjeve. (R. CAR)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.

 


Podijeli: Facebook Twiter