Pamić odlučan: Trojica odlaze, imena ujutro

Križman i Prgomet protiv Osjeka (M. MIJOŠEK)
Križman i Prgomet protiv Osjeka (M. MIJOŠEK)

Ono što je u nedjelju najavio, to je Igor Pamić, trener Istre 1961, proveo u djelo. Točno u podne, u maniri Garyja Coopera, stigao je Paminjo na "Drosinu" na dogovoreni sastanak s predsjednikom kluba Mihailom Ščeglovom. Više od sat vremena njih su se dvojica, u društvu izvršnog direktora Andreja Sazonova, zadržali u razgovoru tijekom kojeg nije bilo povišenih tonova, a kad su "istresli" sve što im je bilo na duši, Paminjo nam je u kratkim crtama prepričao što se događalo iza zatvorenih vrata.

- Predsjednik Ščeglov je rekao da je super zadovoljan igrom koje pružamo, ali da nije zadovoljan količinom osvojenih bodova, dok je pomalo razočaran suđenjem, pogotovo u posljednje dvije utakmice - odmah je u glavu krenuo "div iz Žminja".

- Vidi se da smo postali pomalo opasni i nekome smetamo te je odmah suđenje bilo puno slabije nego na početku sezone, uz nekoliko kardinalnih pogrešaka. Stoga je najbitnije da zadržimo mir i koncentraciju i idemo iz utakmice u utakmicu. Lani smo bili u puno težoj situaciji, nakon 14 kola imali smo samo 11 bodova i uspjeli smo se sjajnim proljećem izvući, pa ni ne sumnjam da to nećemo ponoviti. Sve sam probao u životu, puno gorih stvari od ove i ne može me ništa izbaciti iz takta.

Igor Pamić je u posljednje vrijeme u više navrata ponovio da je sezona iznimno teška i zahtjevna i da želi li Istra 1961 ostvariti svoj glavni cilj, ulazak u Ligu 10, prvenstveno što želi od igrača je maksimalna korektnost u profesionalnom ponašanju. Trojica igrača odstupila su od tih regula i stoga će snositi sankcije, a naša prognoza je bila da se na "listi za odstrel" nalaze Ahmad Sharbini, Siniša Linić i Slobodan Stranatić. No, izgleda da smo bili u krivu.

- Pogodili ste samo jednog, drugu dvojicu niste - demantirao je Paminjo naše prognoze. - Imena ćete dobiti u utorak ujutro, jer ne želim da se ona pojave u novinama prije nego što im to ja osobno priopćim. Stoga ćete se morati strpjeti do treninga kad ćemo predsjednik i ja okupiti igrače u svlačionici i priopćiti im našu odluku. (Ivica CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter