Pamić: Odigrali smo muški i vrhunski

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Stigla je. Nakon pet sušnih kola, stigla je pobjeda. Dugo očekivana, priželjkivana i prizivana, stigla je, tamo gdje se to možda i najmanje očekivalo, na Poljudu. Nogometaši Istre 1961 upisali su četvrtu prvenstvenu pobjedu, drugu gostujuću nakon one vinkovačke, kojom su kao spužvom prebrisali onaj neugodan niz od tri poraza. Pobjedu je uveličao i sjajan dekor na Poljudu.

Pred gotovo 20 tisuća gledatelja, što je nedosanjani san za sve ostale klubove, odnijeli su "zeleno-žuti" sa sobom u autobus i sva tri boda ostavivši domaćine širom otvorenih usta. Jedan, ali zlata vrijedan gol ubacio je Hajduku Goran Roce i tako je pulska ekspedicija pozdravila Split. Kako dan nakon trenera Igora Pamića nije ujutro bilo na "Drosini", pomislili smo da je u povratku proslavio značajnu pobjedu.

Jeste li stigli proslaviti ovaj uspjeh protiv Hajduka?

Nismo. Nije bilo vremena, jer smo odmah nakon susreta krenuli natrag autobusom za Pulu - rekao je Igor Pamić. - Stigli smo ujutro oko pet i pol, a kako sam već bio zakazao trening popodne, išli smo na spavanje. Ma, nemamo niti vremena za velike fešte, moramo se odmah okrenuti pripremi susreta sa Slaven Belupom koji nam već u petak stiže na "Drosinu".

Ovakav odgovor očekivao bi se nakon neke "obične" pobjede. Ova to ipak nije. Stoga, još jednom, kako ste doživjeli ovu važnu pobjedu?

Ma, dobro. Naravno da pobjeda nad Hajdukom u Splitu i to u onakvoj atmosferi na Poljudu nije obična. To su tri vrlo značajna boda koja smo osvojili, odnosno koja smo zaslužili, zbog svega onoga što je prethodilo susretu. U ovu smo utakmicu ušli nakon tri uzastopna poraza, nakon silnih problema koje smo imali s ozljedama zbog čega nismo tijekom dvotjedne stanke uspjeli odraditi niti polovicu planiranih taktičkih treninga. Uza sve to, odigrali smo vrhunski. Možda se netko neće složiti s tim, nije tako vidio utakmicu, ali ja sam jako zadovoljan onime što su moji igrači pružili u ovom susretu. Načinom na koji su se borili. I zato smo ta tri boda potpuno zaslužili.

Ukupno gledajući, u proteklim ste utakmicama dobro igrali i stvarali prilike, ali ostajali bez bodova. Sad ste "okrenuli ploču". Je li to bilo planski izvedeno?

Da, rekao sam da ćemo malo promijeniti način igre. Kad je bilo potrebno branili smo se sa svih deset igrača. U nekim smo se trenucima povukli bliže svom golu, ali tako smo postavili igru. I zato svaka čast dečkima. Odigrali su muški, nisu se uplašili atmosfere, a na kraju svega se ionako bodovi pamte. Dosad smo bili zadovoljni igrom, ali išli doma bez bodova. Sad nam se to vratilo. Osvojili smo tri važna boda. I okrećemo se sljedećim susretima. (Roberto CAR)

CIJELI INTERVJU U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter