Pamić: Od kukanja nema ništa

Igor Pamić (D. KRAJAČ/CROPIX)
Igor Pamić (D. KRAJAČ/CROPIX)

Požalio se trener Istre 1961 Igor Pamić novinarima da mu je odmah po završetku utakmice s Dinamom SMS-om stigla prva kritika. Stizale su, uostalom, i prije samog susreta. Nisu ih slali istarski nogometni fanovi, nego s pristizale s drugih adresa, odakle su već danima unaprijed osuđivali Puljane za eventualni poraz i ''popuštanje'' Dinamu.

Konačni rezultat ide im u prilog. Međutim, teško je zamjeriti Paminju kad je na maksimirski travnjak poslao najbolje što je u tom trenutku imao. Svi su drugi bili prisilno odsutni. Dakle, Pamić je na koncu odbacio najavljene kalkulacije i krenuo na Dinamo svim raspoloživim snagama. Pokazalo se da bi bolje prošao da je odmarao pojedine igrače. Ipak, tvrdi da mu nije žao što je tako postupio.

- Gledajte, žao mi je jedino što smo ovako rezultatski nastradali. Što se sastava tiče, nije da sam imao nekog izbora. Poveo sam sve ''živo i zdravo'', a jedva smo skupili dovoljno igrača za zapisnik. Istina, unaprijed su nas optuživali da ćemo se nakloniti Dinamu. E, pa nas se tu nije ni puno toga pitalo.

Dinamo nas je jednostavno satrao. Dovoljno je reći da sam nakon 6:0 ja zadovoljan rezultatom. To je raritet u svjetskom nogometu, ali činjenica je da smo mogli i gore proći. Znamo da je Dinamo bolji, sve to stoji, ali ovako se ne može parirati ni puno slabijim momčadima, realan je bio Pamić, ne želeći pritom tražiti alibi.

- Daleko od toga da tražim opravdanje u tome što nisam imao nekolicinu igrača na raspolaganju, ali za nas je to ipak veliki hendikep. Svejedno, opravdanja za ovakvu utakmicu nema. Što nam je bilo? Ne znam, znam samo da će nam nakon ovoga trebati par dana kod psihijatra, rekao je Pamić.

- Ma, znate kako kažu treneri nakon utakmica. Za mene su moji igrači najbolji na svijetu. I jesu, samo što bih ih jučer bar desetoricu bio zamijenio, našalio se Pamić na račun svoje momčadi. Uostalom, što mu drugo nakon ovakve utakmice preostaje.

- Od kukanja nema ništa. Pred nama je okršaj s Rijekom i bit će to sasvim druga priča. Naravno da očekujem da će mi se barem dva igrača vratiti u kadar, ali puno je bitnije da vratimo taj psihološki moment koji će nam podići adrenalin na viši nivo.

Vjerujte da sam svjestan i kvaliteta, ali i nedostataka svoje momčadi koje ćemo u Rijeci pokušati sakriti. Bitno je da igrači znaju da u tom susretu mogu popraviti ovaj dojam i pokazati da ipak nismo toliko loši, zaključio je Pamić. (D. RAMIĆ KOVAČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter