Pamić: Očekujem puno bolju Istru nakon Kupresa

Optimizam ga ne napušta - Igor Pamić (D. MEMEDOVIĆ)
Optimizam ga ne napušta - Igor Pamić (D. MEMEDOVIĆ)

Početak drugog tjedna priprema Istre 1961 nije, iznenađujuće, donio novosti po pitanju prijelaznog roka. Brojka od ukupno 17 igrača koji su dosad stigli u klub nije se povećala, iako su još dvojica potpisala stipendijske ugovore, što ne znači da uskoro i neće.

Jer, nije to tajna, "zeleno-žuti" vape za jednim iskusnijim napadačem. Trener Igor Pamić zasad na poziciji centralnog napadača može računati tek na mlade i nedokazane Janjuševića, Slavicu i Mancea. Pretanko za napore Lige 10 koji će uslijediti od 19. srpnja.

- Naš prijelazni rok još uvijek nije zaokružen. Mi ćemo svakako dovesti napadača, barem jednog. Nećemo dovesti bilo koga, već moramo dovesti napadača koji može odmah ući u žrvanj, napadača koji ima prvoligaškog iskustva i koji nam može odmah pomoći, rekao je Igor Pamić.

- Nije isključeno da bude i još nekih promjena u igračkom kadru, da netko i ode, dobije slobode papire. Onda bismo doveli još jednog igrača koji igra prema naprijed. Također gotovog igrača. Osim toga postoji mogućnost da prodamo jednog veznog, Blagojevića ili Obšivača, pa ćemo brzopotezno dovesti novog igrača da nam pomogne dok se na teren ne vrati Zvonko Pamić, veli Paminjo.

Nakon desetak dana treninga i utakmice s Agencijom Umag mogu se povući neke paralele s pripremama od prošloga ljeta kad je također na "Drosini" stvarana posve nova momčad.

- Uvijek postoji neviđeni optimizam kod igrača. Svi vjeruju da su najbolji, bez obzira odakle su došli. S druge strane, postoji pesimizam kod naših navijača, a ja sam tu negdje na pola puta između jednih i drugih, kaže trener Puljana.

Do odlaska na Kupres pulski će prvoligaš igrati na trokut turniru u Žminju protiv Žminja i Karlovca, na Memorijalnom turniru u spomen na Alena Pamića i potom se traže suparnici za još sedam nastupa.

- Sad ćemo u subotu opet igrati s dvije momčadi. Koliko god nam protivnici nisu posebno kvalitetni, ipak će izazvati ozbiljnost, kao što će ju izazvati i turnir sam po sebi. Na Kupresu sam dao zadatak domaćinu da nam osigura da odigramo šest utakmica. Jednu smo već dogovorili sami, protiv Borca iz Banje Luke, i sad čekamo da nam nađu još pet protivnika.

Najviše me muči što nismo dogovorili generalku. Mislim da smo mi jedini klub koji to još nije riješio. Računali smo na slovenske prvoligaše, ali njima prvenstvo počinje ranije. Zato uskoro kreću s pripremama i naši drugoligaši, pa se nadam da bi nam netko od njih mogao biti suparnik za generalku.

Očekujem puno bolju Istru nakon Kupresa. Tamo ću kroz utakmice vidjeti koliko me koji od igrača može slijediti, nakon utakmica i analiza. Bit ćemo uigraniji, ozbiljniji i svježiji nego u Umagu. Dečki sad pucaju, jer nisu navikli na ovakav rad, ističe Pamić. (R. CAR)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter