Pamić: O Istri 1961 se danas govori s respektom

Igor Pamić (D. MEMEDOVIĆ)
Igor Pamić (D. MEMEDOVIĆ)

Dva je slobodna dana trener Igor Pamić dao nogometašima Istre 1961 nakon nedjeljne pobjede nad Hrvatskim dragovoljcem kojom su zaključili uspješnih deset dana pred reprezentativnu stanku. Naime, u tom su periodu "zeleno-žuti" svladali u Požegi Slavoniju u šesnaestini finala Kupa Hrvatske, potom u borbi za bodove nadjačali Split u Parku mladeži i sve to začinili trijumfom na "Drosini" nad Sigećanima.

Razbježali su se nakon te pobjede nogometaši pulskog prvoligaša kud koji da bi najbolje iskoristili slobodno vrijeme koje su dobili, jer su već u utorak do 18 sati svi morali stići natrag u Pulu da bi bili spremni za jučerašnji prvi trening, zakazan za 8 sati u fitnesu na "Drosini".

Po njegovom okončanju, Paminjo se ispred svlačionice poduže zadržao u razgovoru s nekolicinom igrača, a kako tijekom njega nije bilo povišenih tonova, štoviše svako malo bi se začuo i smijeh, dalo se zaključiti da se nije radilo ni o kakvim pokudama koje je trener želio uputiti svojim igračima.

Dvije pobjede u nizu pogurale su "zeleno-žute" na petu poziciju na ljestvici sa 17 bodova na kontu. Reprezentativnu pauzu koja je pred njima iskoristit će da zaliječe rane i povežu redove, a onda slijedi period identičan ovom koji je ostao za njima koji će im donijeti četiri prvenstvena susreta i ogled u Kupu protiv Zagreba.

- Drago mi je da igramo dobar nogomet, da je to prepoznala cijela Hrvatska i da se nakon dosta godina o Istri 1961 govori i piše s respektom, a njega smo zaslužili svojim prezentacijama na terenu. (I. CEROVAC)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter