Pamic: Nismo bili najbolji, ali smo pobijedili

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nogometaši Istre 1961 svladali su u 25. prvenstvenom kolu Inter rezultatom 2:1 i tako stigli do pete pobjede u nastavku sezone. Zadržali su zeleno-žuti stopostotni ucinak u lovu na prvenstvene bodove na Drosini tijekom 2012. godine, jer im je pobjeda nad Zaprešicanima bila cetvrta u drugom dijelu prvenstva, tj. cak šesta u nizu ako tome pridodamo jesenske trijumfe nad Karlovcem i Slaven Belupom.

Zadržali su tako puleni Igora Pamica fascinantnu ucinkovitost u drugom dijelu prvenstva, jer su uz cetiri domaca slavlja na strani slavili kod Lokomotive te remizirali na Poljudu i u Zadru. Boljim ucinkom može se pohvaliti jedino novi-stari prvak Dinamo, a 17 prikupljenih bodova u sedam kola ravno je kompletnom prvom dijelu sezone, kada je Istra 1961 za isti broj bodova morala odigrati deset utakmica više. Stoga ni ne cudi uzlet na devetu stepenicu na ljestvici uz jedan susret manje, onaj sutrašnji protiv Rijeke, s kojeg bi pobjeda bila vrijedna šeste pozicije.



- Bila je to utakmica kakvu smo ocekivali - zborio je nakon pobjede nad Interom Igor Pamic, trener Istre 1961. - Dobiti utakmicu u ovakvoj situaciji, nakon prekida s Rijekom nakon kojeg su igraci "lutali" cijeli tjedan, ja im stvarno cestitam jer su bili hrabri i pošteni. Možda nisu bili najbolji, ali i to je bilo dovoljno za pobjedu.

Previše vremena za slavlje nema, jer vec u srijedu u Pulu stiže "ranjena" Rijeka, koja je u 25. kolu na Kantridi poražena od Zagreba i sad se na ljestvici nalazi iza Istre 1961.

- Bit ce to utakmica slicna onoj koja je bila prekinuta jer, bez obzira na sve, Rijeka je Rijeka i svjesni smo težine situacije koja nas ocekuje. Usto ce biti i jaca jer im se vracaju neki igraci, no mi necemo kalkulirati. Bit ce tvrdo i kad bih mogao birati, više bih volio da se ovaj susret igra na Kantridi, nego u Puli - zakljucio je Pamic. (Ivica CEROVAC)

Ulaznice za reprizu u prodaji na blagajni stadiona

Ulaznice za ponovljenu utakmicu 24. Prve HNL izmedu Istre 1961 i Rijeke, koja ce se igrati u srijedu u 18 sati na Drosini, u utorak i srijedu, mogu se kupiti na glavnoj blagajni stadiona izmedu 15 i 19 sati.

Papirici za reprizu nešto su jeftiniji nego inace; 45 kuna treba izdvojiti za mjesto na zapadnoj tribini, 30 za pogled s istocne i južne tribine, odnosno 15 za mjesto na sjeveru Drosine. (I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter