Pamić: Nikad više na Istria Winter Cup!

Igor Pamić, trener Istre 1961 (J. PREKALJ/arhiva)
Igor Pamić, trener Istre 1961 (J. PREKALJ/arhiva)

Nogometaši Istre 1961 drugu su godinu za redom poraženi u finalu Istria Winter Cupa, upisavši drugi poraz u ovim zimskim pripremama. To i nije previše zabrinulo glavne i odgovorne ljude kluba, što se ne bi moglo reći za kompletnu organizaciju turnira koji se igrao u Novigradu i Umagu.

Tijekom cijelog prošlog tjedna Igor Pamić je bio ljut zbog odnosa organizatora prema njima, navodeći da je tražio da Istra 1961 susrete u skupini igra u ponedjeljak, srijedu i petak, čemu nije udovoljeno.

Nikako trener "zeleno-žutih" nije želio biti u skupini s Pomorcem i Željezničarom, i to mu se također dogodilo, a da ne pričamo o terminu ogleda protiv Kostrenjana, točno u podne. Usto, s obzirom da se nalazio u završnici priprema za nastavak sezone, tražio je Paminjo mogućnost da tijekom utakmice promijeni više igrača od dozvoljenih sedam. Kad mu ni to nije bilo dopušteno, svjesno je u ogledu protiv Kecskemetija išao protiv pravila, pa makar izgubio za "zelenim stolom", ali nakon što je njihov igrač "pocrvenio" Mađari su brzo odustali od žalbe.

Sve te gorke pilule koje je bio primoran popiti dovele su "diva iz Žminja" do zaključka koji je po okončanju turnira bez previše ustezanja odlučio podijeliti s javnošću.

- Ako ja budem i dalje trener Istre 1961, ovo će biti naš posljednji nastup na ovom turniru, rezolutan je Pamić. "Ovo je istarski turnir, a domaćin nam se, kao jedinom istarskom prvoligašu, nije želio nimalo prilagoditi. To je prvi razlog, a kao drugi naveo bih da smo igrali na terenu koji je bio čista katastrofa i dogodilo nam se ono čega sam se najviše i bojao. Ostali smo bez trojice igrača, Križmana, Anđelkovića i Aganovića, te se nadam da ćemo barem jednog ili dvojicu osposobiti do subote i susreta s Lokomotivom."

Sudeći po jučerašnjem jutarnjem treningu koji su igrači pulskog prvoligaša odradili na "Drosini", najbolje je od ove trojke prošao Križman, koji je lagano trčkarao sa suigračima i trebao bi biti spreman za otvaranje drugog dijela sezone. (I. CEROVAC)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter