Pamić: Nema sumnji u poštenje igrača i mene

Igor Pamić (D. MEMEDOVIĆ)
Igor Pamić (D. MEMEDOVIĆ)

- Nikad nisam tako komunicirao u javnosti, ali ovoga puta stvarno nisam izdržao, jer neću dopustiti da netko sumnja u poštenje mojih igrača i mene - kiptio je "div iz Žminja" nakon utakmice s Osijekom.

- Sve ovo što se pričalo me jako, jako boli. Mogu mi reći da sam slab trener, da su moji igrači loši nogometaši, da ne igraju dobro, da ne vrijedimo ništa, ali stvarno nije normalno da nakon toliko vremena još uvijek kruže priče da ćemo mi nekome pustiti da nas pobijedi. Ti koji tako govore nisu navijači, oni su neprijatelji Istre 1961, vječni neprijatelji koji će širiti samo zločestoću oko sebe. No, s druge strane, zahvaljujem svim onim istinskim navijačima koji isto tako prije svake utakmice misle da treba igrati ovaj ili onaj igrač, što je jedino i normalno, rekao je Pamić.

Priče bi zasigurno još dobile na vjerodostojnosti da je do poraza stiglo zbog neke pogreške "malog" Brkića kojeg je Paminjo iznenađujuće odlučio ostaviti na golu i upravo je on bio najzaslužniji što se nakon deset utakmica u kojima je primljen barem jedan pogodak, u petak pulska mreža niti jednom nije zatresla. Posljednji put to se dogodilo 1. ožujka kad su "zeleno-žuti" slavili u Osijeku, a i na toj je utakmici prvo ime bio pulski golman, tada je to bio Lovrić.

- Da Lovrić nije imao tri žuta kartona ne bih Brkića stavio na gol protiv Slavena, to je činjenica, prvenstveno zbog svih tih priča oko prodaje utakmica i cijele atmosfere koja se stvorila - priznao je Pamić. - No, na osnovu onog što sam vidio na toj utakmici, odlučio sam ga ostaviti na golu i protiv Osijeka. To nije bio rizik, jer bez obzira na tri primljena gola, nije bio kriv ni za što, a s druge strane bio je miran i donio je potrebnu sigurnost momčadi bez obzira na svoje godine. Da je bio kriv za barem jedan primljeni gol, da je napravio neku kardinalnu grešku, branio bi Lovrić, ovako je branio Brkić i spasio nas je.

- U ovom tjednu radit ćemo kao da u nedjelju igramo za ulazak u Ligu prvaka. Ja drugačije ne znam, niti moji igrači žele drugačije - decidiran je Pamić. (Ivica CEROVAC)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter