Pamić: Neizmjerno vjerujem u ove igrače

Zadržati jesenski ritam - Goran Roce (M. MIJOŠEK)
Zadržati jesenski ritam - Goran Roce (M. MIJOŠEK)

Susretom protiv Lokomotive, koji će se odigrati danas na Gradskom stadionu "Aldo Drosina" u Puli s početkom u 15 sati, nogometaši Istre 1961 krenut će u drugi dio sezone. Pred "zeleno-žutima" je 14 proljetnih kola, 1.260 minuta istine koji će pokazati je li ova momčad sposobna preživjeti novo kraćenje Prve lige i izboriti svoje mjesto među deset klubova koji će iduće sezone biti dijelom elitnog hrvatskog razreda.

Pulski je prvoligaš prezimio na osmom mjestu na ljestvici, s tri boda više na svom kontu od Zadra, kluba koji se nalazi prvi ispod linije koja dijeli sadašnje od budućih prvoligaša. Sada tu poziciju treba sačuvati ili je po mogućnosti i popraviti, no glavna je zadaća što prije uploviti u mirnu luku. Prva prepreka na tom zahtjevnom putu je Lokomotiva, trenutačno trećeplasirana momčad Prve lige.

- Zahvaljujem svojim dečkima za korektnost koju su pokazali tijekom ovih priprema, bili su veličanstveni i jako sam ponosan na njih, riječi su trenera Igora Pamića koje zorno ocrtavaju koliko je zadovoljan odrađenim pripremama za proljetni "biti ili ne biti".

- Po meni, Istra 1961 nikad nije imala bolju, korektniju i karakterniju momčad i jedino što ja želim je da igrači uživaju u nogometu. Ne želim da im utakmice budu opterećenje, već užitak, bez obzira na rezultat, i nadam se da će tako i biti. Poručit ću im samo da budu opušteni kao što su to bili na prijateljskim utakmicama na kojima su pokazali koliko vrijede.

I ranije smo u više navrata prezentirali svoju kvalitetu, za što nismo bili i adekvatno nagrađeni, ali bez obzira na to ja neizmjerno vjerujem u ove igrače. To nisu floskule, jer sam uvijek tvrdio i tvrdit ću da kad smo kompletni, ova momčad može jako, jako puno. Koliko je to, vidjet ćemo u ovih 14 proljetnih utakmica, rekao je Pamić. (I. CEROVAC)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter