Pamić: Nedostatak vremena kompenzirati kvantitetom

Igor Pamić (D. MEMEDOVIĆ)
Igor Pamić (D. MEMEDOVIĆ)

Jučer su nogometaši Istre 1961 napokon započeli s pravim radom. Krenulo se već u 8.30 sati u fitnessu na "Drosini", nakon čega je na red došlo trčanje na pomoćnom igralištu. Odrađena su dva trkačka turnusa u trajanju od po 25 minuta. Sve zajedno jučer se ujutro treniralo više od dva sata i igrači su taman imali vremena da se istuširaju, nešto pojedu i malo odmore, jer je Paminjo novi sastanak zakazao za 15 sati u Medulinu kad je na red došlo druženje s loptom. Radni je to meni koji je "div iz Žminja" namijenio svojim pulenima i narednih dana, sve dok se ne krene s odigravanjem utakmica.

Prvo što upadne u oko nekome tko sa strane promatra trening je kako članovi "zeleno-žutog" stručnog stožera uspijevaju uopće izaći na kraj s tolikim brojem igrača koji se nalaze pod njihovom paskom.

- Od danas ćemo ove igrače koji su na probi poštedjeti jutarnjeg treninga. Nećemo ih voditi u teretanu niti na trčanje, pustit ćemo ih da se odmore kako bi popodne mogli pokazati što znaju. Ovako je bila gužva, a oni su u ova četiri dana odradili šest treninga i vjerojatno su već i umorni te će stoga biti slobodni ujutro kako bi poslije u Medulinu mogli isprobati njihov potencijal. To ne vrijedi za juniore koji će i dalje trenirati dvaput dnevno, jer oni još moraju stasati te obavezno moraju odraditi kompletan program - rekao je Igor Pamić, trener Istre 1961.

- Znam da je sve to dosadno, nije baš ni lagano, no nemamo mnogo vremena na raspolaganju i to želim kompenzirati kvantitetom. Psihologija je tu veoma bitna i igrači trebaju znati da je sve to za njihovo dobro. Ima vrlo malo vremena za odmor i to mi je jasno te je vrlo bitno koliko će se igrači nakon treninga odmarati. Pripreme su kratke i opasno bi bilo da nam neki igrač bude duže vremena ozlijeđen, jer bi to vjerojatno za njega značilo izgubljeno proljeće. Neće biti puno vremena za kompenzacije, rekao je Pamić. (Ivica CEROVAC)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter