Pamić: Ne sumnjam u svoju momčad

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

Poraz u Zadru bacio je pulsku momčad na dno Prve HNL. Znalo se da će ovo proljeće proteći u grčevitoj borbi za ostanak, ali nikad dosad "zeleno-žuti" nisu ostatak karavane gledali iz žablje perspektive. Novost je to s kojom se treba znati nositi. Zato smo kod trenera Igora Pamića provjerili je li poremećena atmosfera u pulskoj momčadi.

Kako ocjenjujete ključne detalje zadarskog susreta, dosuđeni jedanaesterac i crveni karton pokazan krivom igraču?

- Mislim da ne treba komentirati. Nadam se da su svi vidjeli što se dogodilo i da imaju svoje mišljenje o tome. Ne tražim nikakav alibi, ali ovo ne da nije bio penal, nego je to smiješno. Ja sam o tim stvarima počeo govoriti već nakon utakmice s Lokomotivom. Ne znam kamo to sve vodi, ali netko bi se to trebao zapitati. Ja se to pitam već godinama - rekao je trener Pamić. - I kad ja reagiram, onda krene ono, Pamić je ovakav, Pamić je onakav i on traži alibi. Međutim ovdje se ne možemo skrivati, jer smo svi vidjeli greške. Od penala, preko crvenog kartona, iako to nije puno promijenilo na stvari da li nam je isključen Bastos ili Gregov, do sudačkog kriterija, što je vrlo bitno. Jer Jerbić je trebao dobiti crveni karton za start na Jou. To ne da je bila namjera da se igrač ozlijedi, nego da ga se polomi. To je bilo brutalno. A tu je i onaj nedosuđeni jedanaesterac na Jou u sudačkoj nadoknadi vremena. Bio je to čisti jedanaesterac koji bi vrlo lako mogao odlučivati o ostanku u ligi. Jer u slučaju istog broja bodova ne gleda se ukupna gol-razlika, gdje smo mi puno bolji od Zadra, već međusobna gol-razlika. To su detalji nakon kojih ja više ne mogu analizirati utakmicu, niti kritizirati svoje igrače. Bez obzira na to što sam rekao da smo, za ovakvu utakmicu, mlako ušli. Međutim, nakon ovih pogrešaka u 15. minuti igračima nemam što zamjeriti, ali sucima da.

Odmah nakon utakmice na Stanovima niste toliko prozivali suce na čelu s Pejinom koji je, prema nekim informacijama, dobio najnižu ocjenu u povijesti Prve HNL?

- Nakon utakmice sam šutio jer sam mislio, što da kažem kad smo već do poluvremena gubili 2:0 i oni su nam stvorili toliko prilika. Ali, kad sam poslije pogledao snimku, nakon onakvog penala i crvenog kartona, kako da zamjerim svojim igračima? Teško se vratiti u utakmicu. U drugom smo poluvremenu s igračem manje bili u egalu, možda nismo bili toliko opasni, ali smo bili dobri. Ono nije bio crveni karton, kad nije bio ni penal. Ima i još jedan detalj s te utakmice. Jerbić sad u idućem kolu neće igrati jer je dobio treći žuti karton, ali znakovito je da je umjesto Jerbiću, u zapisniku nakon susreta žuti karton bio zapisan Matošu koji u tom trenutku, u nastavku susreta, nije uopće bio u igri. Sva sreća da je Đino Radolović primijetio tu pogrešku na vrijeme, pa je promijenjeno. Sad se pitam je li i to bila samo slučajnost. (R. CAR)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter