Pamić napušta "zeleno-žute", Amerikanci žele Jurčića?

S OSMIJEHOM U BOLJU BUDUĆNOST - Neven Šprajcer (D. MEMEDOVIĆ)
S OSMIJEHOM U BOLJU BUDUĆNOST - Neven Šprajcer (D. MEMEDOVIĆ)

Nastavljaju se uzbuđenja u Istri 1961, ali s tom razlikom da se epicentar zbivanja s travnjaka "Drosine" pomjerio kat iznad, u kancelarije u kojima stoluje "zeleno-žuta" uprava. Nakon pomalo sumorne atmosfere u nedjelju ujutro, kad su igrači umjesto da polako spremaju stvari i odlaze na zasluženi odmor odrađivali rekuperacijski trening i razmišljali o dodatnim kvalifikacijama, crne oblake rastjerala je vijest iz Sesveta da tamošnji drugoligaš odustaje od doigravanja. Bio je to signal za čelnike pulskog prvoligaša da prvotimcima daju slobodno do 11. lipnja u 19 sati, kad će biti obavljena prozivka nakon koje će uslijediti početak priprema za novu sezonu koja kreće točno mjesec dana kasnije.

Kad je bilo riješeno pitanje ostanka u elitnom razredu, mogli su se na "pulskoj bombonijeri" u potpunosti okrenuti budućnosti, odnosno pronalaženju načina da se Istra 1961 više ne dovede u situaciju da i po okončanju posljednjeg kola još uvijek strepi za goli prvoligaški život. Za tako nešto trebat će, naravno, novčana injekcija, a nju bi u onemoćale žile pulskog kluba trebali ubrizgati američki investitori koje zastupaju Michael Glover i Sead Karaselimović. Već duže vrijeme američki poduzetnici figuriraju kao osobe koje će od Mihaila Ščeglova kupiti većinski paket dionica Istre 1961 i tako postati vlasnici pulskog prvoligaša, a kako stoje stvari, to bi ovih dana trebalo biti potvrđeno i "crno na bijelo".

Da razmišljaju ozbiljno Amerikanci su pokazali prije nepuna dva mjeseca, kad su uplatili dio novca u vidu pozajmice na bazi predugovora za kupnju većinskog paketa dionica, a finaliziranje cijele priče ostavili za lipanj. Pomogli su na taj način klubu kad se našao u nezavidnoj financijskoj situaciji, ali s obzirom da je u cijeloj ovoj priči oko njihovog dolaska u Pulu bilo podosta "toplo-hladno" promjena, ni to pokazivanje dobre volje mnogima nije bio siguran pokazatelj da će Istra 1961 iz ruskih preći u američke ruke. Navikli su ljudi, naročito oni nešto stariji, odrasli na američkim vesternima, da konjica stiže u trenucima kad je najteže kako bi spasila stvar, a ne da pošalje hranu i vodu te pusti one kojima bi trebala pomoći da se sami izvlače iz problema i onda, kad je stvar riješena, dojaše na konjima, odnosno u ovom slučaju doleti avionom. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter