Pamić nakon Dragovoljca: Josielu svaka čast

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nasmiješenog lica došao je Igor Pamić, trener nogometaša Istre 1961, na konferenciju za novinare po završetku utakmice protiv Hrvatskog dragovoljca. Laknulo mu je, a kako i ne bi. Nakon svih nedaća oko sastava dobio je izrazito važnu utakmicu i dohvatio tri boda na neugodnom gostovanju. Nije bilo lako, ali pobjeda je ipak tu.

- Prije svega želim čestitati svim akterima susreta, jer u ovakvim uvjetima nije bilo lako igrati. Posebno čestitam domaćinu, koji je unatoč teškoj situaciji i pritisku pod kojim se nalazi odigrao korektnu utakmicu. Upozoravao sam svoje igrače da je riječ o dobroj ekipi, koju bi suci često oštetili, i da njihova pozicija na tablici ne otkriva realno stanje stvari, što su danas i pokazali, rekao je za početak Pamić te nastavio o igri svoje momčadi.

- Mi smo ovu utakmicu počeli prema planu, rano smo poveli i usmjerili je u željenom smjeru. Obranu smo odigrali jako dobro, unatoč pojedinim šansama koje je domaćin stvorio. Međutim, moram napomenuti da mi ovakve utakmice moramo puno ranije rješavati. Riječ je o protivniku koji se bori za ostanak i nismo smjeli dopustiti da unatoč svemu pobjeda dođe u pitanje, veli Pamić.

Što se početne postave tiče, tvrdi trener Puljana, namjera mu nije bila čekati grešku Dragovoljca, već na vrijeme iskoristiti igrače koji još uvijek nisu spremni odigrati svih 90 minuta. A takvih u pulskoj momčadi trenutno ne manjka.

- Morate imati na umu činjenicu da je ova momčad i dalje nespremna. Vidite i sami da sam kroz susret morao rotirati igrače koji nisu mogli maksimalno odraditi cijelu utakmicu, a pritom je važno da igraju ne bi li uhvatili ritam. Zbog toga nam je trebalo i malo sreće da pobijedimo, objasnio je pulski strateg, pritom posebno izdvojivši jedno ime. Riječ je o Brazilcu Jou. Vratio se u sastav nakon odrađene kazne zbog tri žuta kartona i odmah pokazao koliko znači momčadi Istre 1961.

Nije mu zasmetalo ni to što mu je kiša već u uvodnih pet minuta pokvarila prepoznatljivu frizuru. Uz visoku razinu borbenosti sudjelovao je u akciji za oba gola, kod prvog kao direktni asistent, a kod drugog kao začetnik pobjedničkog kontranapada.

- Svaka čast Jou. Bio sam ga prisiljen ostaviti u igri cijelu utakmicu i odlično je odgovorio na taj zahtjev, pohvalio je Pamić Brazilca, na čiji račun ovoga puta nije moglo biti prigovora, čak ni u vezi discipline na terenu. (D. RAMIĆ KOVAČIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter