Pamić: Najbolji smo kad je najteže

Povratak u momčad - Radonjić će zauzeti svoje mjesto (D. MEMEDOVIĆ)
Povratak u momčad - Radonjić će zauzeti svoje mjesto (D. MEMEDOVIĆ)

Puno veća živost vladala je pred autobusom koji je jučer u ranim popodnevnim satima s "Drosine" poveo zeleno-žutu ekspediciju put Sinja, tradicionalne postaje pred splitska gostovanja, nego li kad su pulski nogometaši kretali na kup gostovanje u Požegu.

Nakon jutarnjeg treninga odrađenog u Štinjanu konačno se lice trenera Igora Pamića moglo razvući u osmijeh. Za ovo šesto prvenstveno gostovanje, ono današnje kod Splita u Parku mladeži koje će startati u 19 sati, pulski će stručni stožer na raspolaganju imati gotovo sve igrače.

- U Puli ostaju samo ozlijeđeni Oliver Petrak, Slavko Blagojević koji nema pravo nastupa zbog tri žuta kartona i Aleksandar Ilić po mom izboru - rekao je trener Igor Pamić gledajući svoje igrače dok su obavljali posljednje pripreme pred polazak. - Tako da ćemo u Splitu, nakon dugo vremena, moći postaviti skoro najbolju postavu.

Oporavili su se igrači koji nisu putovali u Požegu, Budicin, Jo i Radonjić, i zauzet će svoja mjesta u momčadi. Razmišljam čak da i Radonjića gurnem od starta, iako je dugo bio izvan treninga.

Današnji ogled u Splitu bit će pulskom prvoligašu šesto prvenstveno gostovanje sezone. U pet dosad odigranih susreta ostvarili su dvije pobjede, remi i dva poraza, osvojivši čak sedam od ukupno 11 bodova. Što sugerira da su Puljani opasniji pred suparničkim nego li pred vlastitim navijačima. Usto će se "zeleno-žuti" rado prisjetiti i posljednjeg gostovanja u Parku mladeži kad su slavili pogotkom Havojića. No, ovoga će puta biti velika razlika u umoru igrača.

- Split je već ranije ispao iz Kupa, a u Koprivnici su gostovali još prošle subote. Tako da su se mogli u miru tjedan dana pripremati za ovaj susret. Mi smo prvo derbi s Rijekom koji nas je puno potrošio, i fizički i psihički, igrali u nedjelju, a potom smo još imali i gostovanje u Požegi u srijedu. Tako da smo puno umorniji od domaćina, ali nećemo se vaditi na to. Ovo su utakmice u kojima moji igrači moraju pokazati karakter. Uostalom, uvijek smo najbolje igrali kad je bilo najteže. (R. CAR)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter