Pamić: Na kraju se ipak bodovi zbrajaju, zar ne?

Igor Pamić (D. MEMEDOVIĆ)
Igor Pamić (D. MEMEDOVIĆ)

Trebala je ovakva jedna utakmica u Puli. Previše su puta "zeleno-žuti" pružali kvalitetne partije pred svojim navijačima i onda ostajali bez zasluženog priznanja u bodovima. Bilo je tako s Lokomotivom, sa Zadrom, a bilo je tako i s Rijekom. Tri poraza na "Drosini" u kojima su pulski igrači zaslužili barem bod. E, pa bilo je dosta.

U nedjelju su pulski igrači konačno mogli s navijačima, svim onima koji su po onoj kiši ipak izabrali dolazak na stadion, proslaviti pobjedu. Tek drugu domaću, ali značajnu jer je vrijedna petog mjesta na prvenstvenoj ljestvici. Istra 1961 je ovom 2:1 pobjedom nad Hrvatskim dragovoljcem u 12. kolu preskočila Splićane na ljestvici i na dvotjedni će odmor otići s pete pozicije.

Teško da su i najveći optimisti mogli predvidjeti da će pulska momčad "sklepana na brzinu" tijekom ljetnog prelaznog roka, nakon 12 kola držati petu poziciju u Ligi 10. Stoga bi u pulskom klubu svi trebali biti zadovoljni, no neki uvijek traže više. Uvijek misle da može bolje.

Među takvima je i trener Igor Pamić. Možda ga se baš zato uvijek i spominje u kontekstu mogućeg trenera Dinama.

- Priznajem, nervozan sam nakon ove utakmice. U redu, pobijedili smo, a na kraju se ipak bodovi zbrajaju, zar ne? Igrom u prvom poluvremenu sam jako zadovoljan. Ne slažem se da je to bilo naše najbolje poluvrijeme, bilo je i boljih, ali tu igru tada nismo znali materijalizirati, a ovoga smo puta bili konkretni pred golom - rekao je odmah nakon susreta trener Pamić.

- U nastavku smo trebali biti mirniji i trećim golom zaključiti susret. Nažalost, mi smo loše reagirali kad smo imali brojčanu prednost. Reagirati na ovakav način kad imaš igrača više je nedopustivo. Jako smo loše odigrali nakon što sam morao izvršiti zamjene i bojim se da je ovo što su neki prikazali njihov maksimum. Da bolje ne mogu. Toga me najviše strah. Pokazalo se još jednom da padamo kad sam primoran izvaditi igrače iz prve postave, dodao je. (R CAR)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter