Pamić: Moramo računati na Ilića

Istra 1961 - Osijek (M. ANGELINI)
Istra 1961 - Osijek (M. ANGELINI)

U osam dana tijekom kojih su odigrali dvije domaće prvenstvene utakmice protiv, barem na papiru, slabijih protivnika, te gostovali u osmini finala Kupa Hrvatske kod drugoligaša Zagreba "zeleno-žuti" nisu pružili igru za sjećanje.

- Mi smo doma trebali dominirati, napadati, a istovremeno biti koncentrirani da nam se ne dogodi to što nam se dogodilo. Ovo je prvi put u mojoj trenerskoj karijeri da smo na dvije uzastopne domaće utakmice dobili gol u prvih deset minuta i moram reći da sam nezadovoljan sa zadnjim veznim igračima i obranom, jer mi si jednostavno ne smijemo dozvoliti da primamo ovakve golove. Usto, na posljednje dvije utakmice, protiv Osijeka i Zagreba, imali smo katastrofalnog Blagojevića. Navikli smo da nam on daje ritam, da bude dobar u igri, dok je on ovoga puta taktički stajao potpuno krivo u prostoru i usto očajno odigrao, rekao je Igor Pamić, trener Istre 1961.

Aleksandar Ilić je ušao s klupe u subotu i golom donio bod protiv Osijeka.

- Istina, bili smo u velikim problemima i zato sam morao posegnuti za Ilićem, priznao je Pamić. - Da je bilo neriješeno ili da smo mi vodili, on sigurno ne bi ušao, ovako je morao unutra jer ja na klupi više nisam imao niti jednog ofenzivnog igrača. Išao sam isprovocirati sreću, jer je Ilić igrač kojeg nevjerojatno ljubi lopta i to se potvrdilo. Gol koji je zabio nema veze sa znanjem, ali ima veze sa srećom. On je htio centrirati, lopta je dotakla protivničkog igrača i prevarila golmana, otkad sam ja trener Istre 1961 mi takav gol još nismo zabili. To je ono što od Ilića možemo očekivati i ja to kao trener moram respektirati. Usto smo dobili igrača koji je probio led i sad ćemo neke sljedeće utakmice na njega moći računati. (I. CEROVAC)

CIJELI TEKST U TISKANOM IZDANJU

 


Podijeli: Facebook Twiter