Pamić: Moramo napasti Osijek i postići gol


Dobro je raspoložen bio trener Istre 1961 jučer tijekom konferencije za novinare nakon koje je autobus s pulskim igračima otišao put Vinkovaca. Iz Vinkovaca će, pak, danas "skoknuti" do Gradskog vrta gdje ih od 18 sati čeka susret 16. kola Prve HNL protiv Osijeka. Moguće je da je dobrom raspoloženju Igora Pamića kumovao dobar rad njegovih igrača na posljednjem treningu, u svakom slučaju na put su "zeleno-žuti" krenuli s optimizmom u očima.

Atmosfera je među igračima tako bila potpuno suprotna onoj nakon posljednje utakmice, domaćeg remija sa Zadrom nakon kojeg je Paminjo "osuo paljbu" na presici.

- Reagirao sam kako sam reagirao, ali nije mi žao. No, to smo ostavili za leđima i sad se okrećemo ovom setu od četiri susreta kojima ćemo zaključiti polusezonu. Očekujem da sad konačno "pričamo" na travnjaku. Da tamo opravdamo svoja razmišljanja u kojima stalno ponavljamo da imamo dobru momčad. Nema opterećenja uoči ovog gostovanja, samo želim da pokažemo napredak u igri. Moramo biti konstantniji u igri. Moramo pokazati svoje pravo lice, samo što ni ja ne znam koje je to. Naprosto je nevjerojatno koliko mi oscilacija imamo unutar jedne utakmice. Igramo u rasponu od sjajnog do katastrofalnog, a još nisam dokučio razloge tomu. Ipak nisam profesor Baltazar - rekao je Igor Pamić.

Puljani u posljednje vrijeme s osmijehom na licima putuju u Gradski vrt. U posljednje četiri utakmice upisali su remi, pa tri pobjede među kojima su i one dvije visoke 4:0 i 3:1. Dakle, sudeći po tome…

- Tradicija je ovom prilikom na našoj strani, ali Osijek sigurno nije suparnik za podcjenjivanje. Igraju jako, tvrdo, disciplinirano, u posljednje vrijeme često i na granici faula. No, mi se nemamo čega bojati, čak niti ako zaiskri na terenu, jer imamo Blagojevića i Obšivača u vezi, a oni nemaju problema s tim. Vrlo je važno da ne izgubimo, jer bi onda uoči zadnja tri susreta ostali ispred Osječana. Poraz? Ne bi bio smak svijeta, ali onda to estetski ne bi lijepo izgledalo na ljestvici. Osim toga potom nam u goste dolazi Dinamo, a ipak je lakše bodove osvojiti protiv Osijeka nego protiv "modrih".

Nakon lošeg izdanja protiv Zadra trener pulskog prvoligaša odmah je izjavio da više neće na teren istovremeno poslati više igrača koji ne igraju u defenzivi. Jučer je ostao pri toj tvrdnji.

- Ovog trenutka znam već deset od jedanaest igrača s kojima ću početi susret. Jedina dvojba odnosi se na poziciju na kojoj će igrati Špehar. Ukoliko ga stavim na desno krilo, onda bi Matoš zaigrao iza Radonjića, dok bi u drugom slučaju Špehar bio iza Radonjića, a jedan između Joa i Franića na desnom krilu. Moguće su i još neke kombinacije, ali ključno je da ovoga puta odigramo kompaktno, da ostvarimo balans između obrane i napada i ne dopustimo suparniku da nas razvuče na terenu.

Također će biti vrlo važno u kojim ćemo se prostorima braniti. Mi se jednostavno ne smijemo uvući u svojih 16 metara, jer će nas onda svaki suparnik kazniti. I to svojim igračima stalno ponavljam, stalno ih tjeram izvan kaznenog prostora, ali uzalud. Moramo se ovoga puta braniti plitko, počevši od napadača, ali i daleko od gola. No, kako nam posljednji susreti sugeriraju, ne možemo se osloniti isključivo na obranu kao početkom sezone, već ćemo morati i napasti i postići gol ili dva kako bi na kraju osvojili barem bod. (Roberto CAR)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter