Pamić: Momčadi koja istrči ne treba alibi

(D.ŠTIFANIĆ)
(D.ŠTIFANIĆ)

Ne samo što se temperatura na prvoligaškim travnjacima povećava kako se bliži kraj sezone, nego se i intervali između dvije odigrane utakmice sve više smanjuju. Ubrzanog ritma nisu pošteđeni niti nogometaši Istre 1961, koji će danas treći put u posljednjih osam dana krenuti u lov na prvenstvene bodove. Prethodna dva odlaska u "čeku" nisu se previše isplatila pulenima Igora Pamića, koji su na Kantridi doživjeli uvjerljiv poraz, dok su na "Drosini" spretno i sretno stigli do boda protiv Slaven Belupa. Pobjedom protiv "farmaceuta" napravili bi "zeleno-žuti" korak od sedam milja prema osiguravanju prvoligaške egzistencije te nije ni čudno da se, premda Lokomotiva kuca na vrata, u pulskim redovima još uvijek razmišlja o toj utakmici.

- Mislim da smo protiv Slaven Belupa odigrali jako dobro - s nekoliko dana odmaka konstatirao je Igor Pamić, trener Istre 1961. - Poslije utakmice nisam toliko bio nervozan koliko sam bio žalostan jer sam stekao dojam da smo mi tu utakmicu trebali pobijediti i stoga sam možda bio i prekritičan prema svojim igračima. Međutim, kad se sve sabere mi smo po svim statističkim segmentima nadigrali goste. Na žalost, nismo ih pobijedili, ali stoji činjenica da kad dvaput gubiš i oba se puta vratiš u život, onda moraš biti zadovoljan i jednim bodom. Znam da nikome nije lako, da svi skupa strepimo, ja možda najmanje jer sam uvjeren da ova momčad može, mora i hoće izboriti ostanak. Istina, u zadnja tri kola upisali smo samo dva remija i poraz, ali i s tako "mršavim" učinkom povećali smo svoju prednost nad izravnim konkurentima, što znači da i oni teško dišu.

Osječani su za svoje teško disanje pronašli bronhi u domaćoj pobjedi nad Zagrebom kojom su, barem privremeno, na ljestvici preskočili Puljane. Pozicije se opet mogu promijeniti ako "zeleno-žuti" danas ne upišu poraz od Lokomotive, momčadi s kojom su u ovoj sezoni odigrali tri utakmice pune preokreta.

- Naše utakmice s Lokomotivom su uvijek bile specifične, rezultatski, ali i po svemu ostalom, a znamo i koliko se repova vuklo iza ranijih ogleda, za što smo mi najmanje bili krivi. Sjećamo se koliko smo bili oštećeni i osakaćeni u utakmicama s njima, no ove smo im se sezone približili - istaknuo je Pamić. (I.CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter