Pamić ljut na Rubešu i Rubčića

(D.MEMEDOVIĆ)
(D.MEMEDOVIĆ)

Nije bilo lako nakon susreta s Agencijom Umag slušati kritike. Velik je broj navijača Istre 1961 bio razočaran izvedbom momčadi koja će  danas krenuti put Svetog Martina na Muri, gdje će odraditi drugim dio pripremnog ciklusa uoči novog sezone.

Vremena ima malo, a pulska je momčad i dalje u punoj izgradnji. Na dolazak glavnine igrača koje je sportski direktor Robert Rubčić obećao i dalje se čeka, jer niti jučer nije stigao nijedan novi igrač. Čekati, međutim, ne želi više trener Igor Pamić koji je dosad u javnosti pružao podršku riječkom tandemu Rubčić - Rubeša zaduženom za dovođenje igrača.

- O samoj utakmici s Agencijom Umag ne želim previše pričati. Ja ne mogu preuzeti odgovornost za ovu momčad, niti za igru koju smo prezentirali. Samo ću istaknuti da sam jako nezadovoljan - rekao je trener Pamić. - Pojačanja? Procjenu igrača koje smo dosad doveli prepuštam svima koji su gledali utakmicu. Ovako "na prvu" mogu samo reći da "ne bude dobro".

 Kako se ne bi više "igrali skrivača" ponudio je Paminjo i popis igrača koje je od uprave kluba zatražio za pojačanja.

- Prije mjesec dana smo o pojačanjima razgovarali Šprajcer, Rubeša i ja. I tada sam im dao popis igrača koje želim imati u klubu i s kojima bih jamčio da ćemo ostvariti zacrtane ciljeve, borbu za gornji dio ljestvice.

Na taj sam popis stavio Vojnovića, Grgića, Marića, Jurendića, Mirića, Križmana, Puljića i mladog Muženjaka kao investiciju za budućnost. Od svih njih u klubu sad nemamo niti jednog. Rekli su mi da su se sad stvari u klubu promijenile i tražili od mene da budem dio tima. Nemam nikakvih problema s tim i ja sam pristao i do sada šutio. Međutim, sad  moram javno reći ono što već svi vide.

Nezadovoljstvo trener "zeleno-žutih" više očito nije mogao zadržati u sebi.

 - Godinama radim kao trener, a posljednjih 13 godina treniram bez  dana odmora. I moram, nažalost, reći da nisam zadovoljan našim dosadašnjim prijelaznim rokom. Opravdavam da su novi vlasnici i novi ljudi ovdje zatekli puno posla, da je puno toga trebalo posložiti, ali smatram da je moglo biti bolje. Nama ovog trenutka, uz ovu šestoricu koju smo doveli, i dalje treba još deset pravih igrača da bismo se mogli boriti za cilj koji je vlasnik postavio. Iskreno, respektiram situaciju u kojoj su se našli Rubčić i Rubeša, ali bih barem volio znati koji će mi igrači doći. Uostalom, ja sam taj koji će prvi dobiti otkaz ako rezultati ne budu onakvi kakve priželjkujemo. Možda netko misli da je ovo momčad koja može ući u borbu za Europu, ali ja ne mislim tako. (R. CAR)


Podijeli: Facebook Twiter