Pamić: Kompletni po novi osječki uspjeh

(Danilo MEMEDOVIĆ)
(Danilo MEMEDOVIĆ)

Jučerašnjim popodnevnim treningom na "Drosini" nogometaši Istre 1961 ušli su u završnu fazu priprema za gostovanje u Osijeku koje je na rasporedu već u petak s početkom u 18 sati. Dvotjedna prvenstvena stanka koja se, eto, primiče kraju uzela je svoj danak. Malo zbog proteklog vremena, više zbog sjajnog nastupa reprezentacije u Italiji i, nažalost, onoga što se događalo na tribinama, uglavnom Prva HNL pala je u drugi plan.

Što se "zeleno-žutih" tiče i bolje da je tako. Jer momčad trenera Igora Pamića ponudila je dovoljno šokova svojim navijačima. Prvo zbog preokreta na gostovanju kod Lokomotive nakon kojega su krenule i osude "znalaca iz kladionica", potom zbog loše predstave protiv kvalitetom ipak inferiornijih Zadrana. Sve je sad to već ostalo za leđima, a pogled u bližu budućnost, onu do prvenstvene stanke, pulskim igračima donosi tri gostovanja i domaći ogled s Dinamom. Kreće se u Gradskom vrtu, u posljednje vrijeme vrlo dragom gostovanju.

Puljani će u Osijeku nastojati produžiti pozitivan niz protiv domaćina, ali i prekinuti sad već neugodan niz od tri uzastopna prvenstvena poraza na gostovanjima. U prva su četiri nastupa daleko od "Drosine" pulski igrači osvojili po bod, da bi nakon toga upisali tri poraza, redom od Dinama (0:2), Rijeke (1:3) i Lokomotive (2:4).

U nastojanju da mu momčad dohvati toliko potreban bod ili bodove protiv suparnika koji kasni tek za korak, trener Pamić moći će računati na svoj udarni napadački kvartet. Radonjić, srećom, nije teže stradao protiv Zadra i već se nakon dva dana priključio suigračima na treninzima, Franjić i Jo sad imaju dva tjedna treninga više u nogama i jedino je Zvonko Pamić dosad radio pod paskom somatopeda Peharca, dok je jučer radio odvojeno od suigrača s kojima su pak trenirali roviti Tomić i Pavlović.

Poučen negativnim iskustvom protiv Zadra, trener Pamić ovoga puta zacijelo neće ponoviti pogrešku da ih sve gurne istovremeno na travnjak. No, dvojica sigurno, a možda i trojica od njih bi mogli zajedno u momčad, posebno jer će svoje mjesto u srcu vezne linije ponovno zauzeti kapetan Slavko Blagojević, izostanak kojega se itekako osjetio i u napadu i u obrani.

Ono što trenutno daleko više zabrinjava od napada, jest obrambeni segment igre. Ono što je tako kvalitetno funkcioniralo početkom sezone, u posljednjim se nastupima izgubilo. A obrana je dosad bila forte pulskog prvoligaša, ali i svih momčadi koje je vodio Igor Pamić. Dok je pulska momčad bila orijentirana na defenzivu iz koje je potom kretala u brze kontre, golova u pulskoj mreži nije bilo puno. Kad je pulska momčad počela dominirati travnjakom i držati suparnika daleko od svog gola, krenuli su i problemi. (Roberto CAR)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter