Pamić: Klub uvijek mora biti iznad pojedinca

Ovoga je puta Jo pretjerao - Igor Pamić (M. ANGELINI)
Ovoga je puta Jo pretjerao - Igor Pamić (M. ANGELINI)

Jučer ujutro trenirali su na "Drosini" igrači Istre 1961 koji su dosad manje igrali, oni koji su zadnji od tri ogleda s Rijekom odgledali s klupe ili tribine te igrači koje je pulski prvoligaš ove polusezone posudio Rovinju.

Ostali su, osim Obšivača koji je trenirao samoinicijativno, ne prvi put, uživali u kratkoj slobodi koju im je dao trener Igor Pamić. Okupljanje prvotimaca bilo je zakazano za popodnevni trening, nakon čega se momčad okrenula predstojećem gostovanju kod Splita. Na Parku mladeži "zeleno-žute" očekuje vrlo teško gostovanje, ali to jučer nije bilo u prvom planu.

Svi su razgovori u i oko pulskog prvoligaša počinjali i završavali s Brazilcem Joom. Način na koji je brazilski igrač napustio travnjak, bacio dres i potom se gotovo fizički obračunao s onima koji su ga smirivali, bila je kap koja je treneru Pamiću prelila čašu strpljenja.

Suspenzija i izbacivanje iz momčadi bila je trenerova odluka večer nakon susreta. Jo se dan kasnije ispričao svima koje poznaje u Puli i čekala se nova Pamićeva reakcija. Možebitni oprost usijanoj glavi. No, ništa od toga.

- Ostajem kod onoga što sam rekao na presici nakon susreta. Joa sam predao disciplinskoj komisiji kluba koja će zasjedati u ponedjeljak, a dotad će Jo trenirati odvojeno od suigrača, s trenerom Elvisom Peršićem. Ne mijenjam svoje mišljenje tek tako.

Do ponedjeljka ćemo vidjeti njegovu reakciju spram suigrača i što će nakon toga svlačionica reći o njemu, rekao je Pamić.

- Klub uvijek mora biti iznad pojedinca, ma kako se on zvao. Ne može netko napraviti neku grozotu i onda se ispričavati svima odreda. I sad bi, kao, sve trebalo biti u redu. E, ne može! Ovoga puta ne, istaknuo je Pamić. "Ostat će s nama samo ako njegovi suigrači to budu tražili, ako budu našli zajednički jezik. U tom ću se slučaju 'pokloniti' njihovoj odluci, jer je svlačionica važnija od svega, važnija i od trenera." (R. CAR)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter