Pamić: Kašnjenje plaća izaziva nervozu

Igor Pamić, trener Istre 1961 (D. MEMEDOVIĆ/arhiva)
Igor Pamić, trener Istre 1961 (D. MEMEDOVIĆ/arhiva)

Igor Pamić, trener Istre 1961, pred sam je početak sezone u nekoliko navrata ponovio da mu je najveća želja da sa što manje ožiljaka proguraju uvodnih osam kola i dočekaju prvu reprezentativnu pauzu.

Razloge nije trebalo previše pojašnjavati, od nikad kraćih priprema prožetih nizom problema preko malog broja prijateljskih utakmica pa sve do dovođenja "gomile" novih igrača od kojih su mnogi bili ozlijeđeni ili daleko izvan natjecateljske forme. No, momčad se uspjela konsolidirati i osvojiti 11 bodova s kojima je dočekala toliko zazivanu pauzu tijekom koje su se trebali riješiti mnogi od uočenih nedostataka.

- Već gledam kad će sljedeća pauza, sa smiješkom je Igor Pamić komentirao radni tjedan koji je ostao za njim. "Bilo je i nije bilo dobro. Dobro je jer su dečki koji su bili u programu radili fantastično, posebno s obzirom na situaciju u kojoj se nalazimo. Malo je prisutna nervoza zbog kašnjenja plaća, ali igrači to stoički podnose i pripremamo se maksimalno za ono što nas čeka.

S druge strane, nisam zadovoljan jer nisam imao na raspolaganju sve igrače. Marčić i Ilić su totalno vani, Križman i Woon se nisu priključili, Radonjića nema zadnja tri-četiri dana, Blagojević je bio pošteđen, a Miličević trenira, pa ne trenira.

Puno neočekivanih problema, no ovi dečki koji su trenirali stvarno su radili odlično i normalno je da očekujem da ćemo u takvom izdanju odigrati ovo što nam slijedi", rekao je Pamić.

Trener zeleno-žutih ne vjeruje da će Zadrani, idući suparnik Istre 1961, u subotu na "Drosini" igrati bunker.

- Ferdo Milin, trener Zadra kojeg ja uvijek hvalim, uveo je nešto novo. Uveo je finoću, nogometnu kulturu u Zadar, igrači ga slijepo slijede. Nisu momčad za tešku "bunkericu" i očekujem vrlo teško domaćinstvo i vrlo tešku utakmicu. Sa Zadrom nam nikad nije bilo lako, no to je i dobro jer stalno govorimo da je došlo vrijeme da se tradicije ruše. Protiv Zadrana uvijek dominiramo, uvijek smo bolji i uvijek žalimo za propuštenim. Uvijek nam se nekako izvuku; stiglo je vrijeme da se nakon utakmice priča drugačije, ističe Pamić. (I. CEROVAC)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter