Pamić: Kao da smo se predali već u autobusu

Igor Pamić, trener Istre 1961 (I. KLINDIĆ/CROPIX)
Igor Pamić, trener Istre 1961 (I. KLINDIĆ/CROPIX)

Najbolji hrvatski nogometni klubovi, članovi Lige deset, do kraja 2013. godine odigrat će 20 kola tekuće sezone, a prvenstvo će se triput prekidati zbog obaveza reprezentacije, nakon osmog, 12. i 16. kola.

Na prvu pauzu nogometaši Istre 1961 otišli su s određenom dozom gorčine u ustima, uzrokovanom porazom od Dinama na Maksimiru. Nije sramota izgubiti od kluba koji u svojim vitrinama ima 15 pehara namijenjenih prvaku Hrvatske, od čega osam osvojenih u zadnjih osam sezona, ali ne na način kako su to "zeleno-žuti" napravili u subotu.

Bez imalo vjere u sebe i svoje mogućnosti, nogometaši Istre 1961 većim su dijelom utakmice bili samo statisti kroz čije su se redove "modri" probijali kako su željeli i potom prijetili Ježini u čijem su smjeru uputili točno 20 udaraca, previše čak i kad je riječ o Dinamu.

- Imao sam osjećaj kao da smo se predali već u autobusu, složio se i Igor Pamić, trener Istre 1961.

- Ono što su moji igrači pružili bilo je daleko od onog što sam očekivao. Tražio sam agresiju na protivnika, srčanost i drskost koja nam je potrebna tijekom 90 minuta da uopće možemo parirati Dinamu. Govorio sam da moramo biti visoko od gola, barem na centru, gusti i plitki da ne bismo dozvolili situacije "jedan na jedan" gdje su igrači Dinama daleko najjači u Hrvatskoj i najbliže nekim europskim standardima, puno brža momčad od naše, ali dobio sam kontra od svega onoga što sam tražio.

Taktička disciplina u prvom poluvremenu je totalno izostala, želio sam da mi kontriramo njih, a oni su kontrirali nas jedno sedam puta, i to sve zbog toga što akcije nismo završavali udarcem na gol. Ne znam što je bio uzrok tome, ali mi nismo bili na našem najvišem nivou, rekao je Pamić.

Jo zbog "žutice" preskače Zadar

Protiv Dinama Paminjo nije mogao računati na kartoniranog Igora Čaglja, koji je odradio utakmicu kazne i za Zadar će biti u kadru, no zato će tu utakmicu preskočiti Brazilac Jo, koji je protiv Dinama dobio treći žuti karton.

- Najradije to ne bih komentirao. Može Jo biti dobar koliko hoće, svaka njemu čast, ali najprije dobije dva žuta kartona za prigovor, a onda dobije treći na centru za povlačenje. Bit će kažnjen, jedino ne znam od čega ću mu uzeti, to je problem. (I. CEROVAC)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter