Pamić: Još uvijek tražimo momčad

Sandi Križman
Sandi Križman

Nogometaši Istre 1961 uživaju u dva zaslužena dana odmora nakon povratka s priprema u Sloveniji. S visinskom, a još više temperaturnom razlikom između Rogle i Pule nije se šaliti. Svjestan je toga i trener Igor Pamić, koji je svojim pulenima dao slobodno do utorka da malo dođu k sebi, a onda im preostaje još točno deset dana do prvog dvoboja nove sezone, gostovanja na Kantridi.

Boravak pulskog prvoligaša na Rogli obilježila je, na žalost, smrt Alena Pamića, šok koji je ostavio traga na kompletnoj "zeleno-žutoj" ekspediciji, no svi su odreda uspjeli stisnuti zube i okrenuti se poslu zbog kojeg su i došli u Sloveniju. Premda smo uvjereni da ga bol izazvana odlaskom najstarijeg sina razdire, Paminjo ju je nekako uspio potisnuti i utjehu potražiti u radu sa svojim igračima, njih 27, među kojima će pokušati pronaći udarnu postavu koja će zaigrati u regionalnom derbiju.

Pregrmio je "div iz Žminja" s Istrom 1961 izazove Lige 16, uspio je prebroditi sve ono što se od njega tražilo u Ligi 12, a sad se i sudbina okrutno poigrala s njime te mu je sve probleme s kojima se suočavao pred početak natjecanja u Ligi 10 odlučila dodatno otežati osobnom tragedijom. Neće mu biti lako, svjestan je toga i on, ali s obzirom na ono na što nas je navikao ne sumnjamo da će uspjeti pronaći odgovore na sve, bez obzira koliko teški oni bili, i od Istre 1961 stvoriti stabilnog prvoligaša.

- Do početka sezone preostalo nam je još 11 dana, a činjenica od koje ne bježimo jest da mi još uvijek tražimo momčad. Stoga već sada molim navijače da budu strpljivi. Više nego ikad trebat će nam njihova pomoć, njihovo razumijevanje za sve ono s čime smo se suočili, jer sam svjestan da će nam početak sezone donijeti puno muke, rekao je Pamić.

Obšivač danas odlučuje

Najveća nedoumica u "zeleno-žutom" taboru jest hoće li Jure Obšivač ostati u Puli.

- S Obšivačem smo se dogovorili da nam do danas javi svoju odluku, ostaje li ili odlazi. U ugovoru ima fiksnu odštetu i, kako su ga na zadnje dvije utakmice gledali potencijalni kupci, lako bi se moglo desiti da nas napusti. S njim i njegovim zastupnikom uvijek smo imali fer odnos i vjerujem da ćemo danas sve riješiti. Ako odluči ostati u Istri 1961, ponudit ćemo mu produženje ugovora na godinu dana s poboljšanim uvjetima, što je on svojim igrama i ponašanjem definitivno zaslužio, zaključio je Pamić. (I. CEROVAC, snimio D. MEMEDOVIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter