Pamić: Još nisam vidio igrače tako dekoncentrirane

iSTRA 1961 - Lokomotiva (D. M.)
iSTRA 1961 - Lokomotiva (D. M.)

Samo se dvije momčadi mogu pohvaliti činjenicom da su Istri 1961 u njenom dvorištu četiri puta "poderale" mrežu. Prvi su to napravili nogometaši Šibenika 12. ožujka 2011. godine na posljednjem pulskom ogledu na kojem je na klupi sjedio Zoran Vulić i koji je završio rezultatom 1:4, drugi put bilo je to ove subote kad je Lokomotiva slavila s 2:4.

Poraz od Zagrepčana bio je ujedno i treći najuvjerljiviji u prvoligaškoj povijesti Istre 1961, jer se između ova dva ogleda ugurao i onaj odigran 13. kolovoza 2011. godine protiv Hajduka okončan rezultatom 0:3. Poraz od Lokomotive bio je ujedno i najteži domaći koji je u svojoj 12-godišnjoj trenerskoj karijeri pretrpio Igor Pamić, prvi u kojem je njegova momčad na svom terenu primila četiri gola.

Smatrate li se odgovornim za subotnji poraz od Lokomotive?

- Normalno je da trener uvijek mora preuzeti odgovornost nakon utakmice u kojoj smo primili četiri gola i pretrpjeli poraz, a usto nam je protivnik stvorio još tri-četiri izgledne prilike. Ja nisam trener koji bježi od toga, premda, ako sam igračima nešto na sastanku prije utakmice rekao, a oni to nisu napravili, onda to nije samo moja krivnja.

Koji je bio razlog što su vaši igrači na terenu bili izrazito dekoncentrirani?

- Treba se staviti u njihovu poziciju. Kad znaš da te jedan sudac tri puta, ne pokrao, nego masakrirao, i kad vidiš da ti on opet sudi protiv istog protivnika, kakva da onda bude njihova psihološka priprema pred utakmicu? S istim sucem i istim protivnikom, volio bih vidjeti kako bi netko drugi reagirao na njihovom mjestu, u njihovoj koži, a oni koji su Burila delegirali znali su što će se dogoditi. U ove nepune tri godine što sam trener Istre 1961 još nikad nisam vidio moje igrače tako dekoncentrirane i pokušao sam ih nekako umiriti, ali na kraju se pokazalo da je sve bilo isto kao prije te nam već u 11. minuti nije dosuđen "čisti" penal. To je bio ključni trenutak na utakmici koji je samo povećao nervozu kod mojih igrača i psihički ih dotukao, vidjelo se to odmah kod Batarela koji je dobio žuti karton za prigovor. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter