Pamić: Ja sam izgubio utakmicu!

(D. MEMEDOVIĆ)
(D. MEMEDOVIĆ)

Nogometaši Istre 1961 zaključili su prvu četvrtinu sezone na šestoj poziciji ljestvice s 11 bodova. Taj je učinak puno bolji od predstava koje su "zeleno-žuti" pružili na dvije posljednje prvenstvene utakmice, prije i poslije reprezentativne pauze. No, dok se poraz u Maksimiru još i može svrstati u kategoriju "uobičajenog dana u uredu", subotnje posrtanje na "Drosini" protiv Zadra definitivno se nije smjelo dogoditi.

- Ja sam izgubio utakmicu, bez previše uvijanja krenuo je Igor Pamić, trener Istre 1961. - Nisam dobro pripremio momčad i igrači koje sam odabrao nisu bili na svom nivou. Najvažnije je da su svi dali svoj maksimum, da su bili pošteni i to poštenje im nitko ne može uzeti, a na meni je da budem samokritičan i priznam da sam ja izgubio utakmicu, ako će to pomoći mojim neprijateljima. Da im bude lakše i da mogu uživati. Igrači su htjeli, napadali smo 90 minuta, a Zadar je jedanput pucao i to je igrač napucao svog suigrača, nakon čega mu se lopta odbila nazad i on je pogodio.

Paminjo je uvijek govorio da gleda samo svoju momčad, no ovoga se puta odlučio prilagoditi protivniku i stoga je promijenio formaciju, što se nije pokazalo kao dobitna kombinacija. Istina, otupio je napad gostiju, no zato je prema naprijed to izgledalo jalovo.

Ono što su mnogi ustvrdili je da je u subotnjem ogledu zeleno-žuta klupa, na kojoj su uz golmana Prskala sjedili Radonjić, Woon, Babić, Havojić, Sačer i Graf, bila možda i jača od početne postave. S druge strane je Križman, koji je zbog ozljede preskočio oglede protiv Hajduka i Dinama te takoreći tri tjedna bio izvan treninga, na terenu proveo 90 minuta premda se vidjelo da nije bio pravi. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter