Pamić: Imperativ je na leđima domaćina

Može li Tomislav Havojić ponovno zabiti Interu? (M. MIJOŠEK/arhiva)
Može li Tomislav Havojić ponovno zabiti Interu? (M. MIJOŠEK/arhiva)

Pred nogometašima Istre 1961 susret je 28. kola Prve HNL, gostovanje kod zaprešićkog Intera koje je na rasporedu danas u 18 sati. "Zeleno-žuti", koji bi na ovom ogledu premijerno trebali predstaviti novu garnituru dresova koja se sastoji od fluorescentnih zelenih majica i crnih hlačica, u Zaprešić stižu s jednim osvojenim bodom u zadnja dva kola, čime su malo pokvarili dobar ulazak u nastavak sezone.

Za razliku od Puljana, domaćin je u iščekivanju prvenstvene pobjede punih 11 kola, tijekom kojih su upisali sedam poraza i četiri remija. Zadnji su put Zaprešićani stigli do tri boda 17. studenog prošle godine, svladavši na svom terenu upravo Istru 1961. Dat će domaćin sve od sebe da danas ponovi taj doseg i tako se pomakne s pretposljednje pozicije na ljestvici na kojoj se trenutačno zalazi, no pitanje je što o tome misle Puljani, koje ne zabrinjava previše negativna tradicija koju imaju u Zaprešiću, gdje su na četiri zadnja gostovanja osvojili samo bod.

- Moja trenerska tradicija kaže da sam u Zaprešiću ostvario pet pobjeda, jedan remi i samo jedan poraz, ovaj jesenski s Istrom 1961, što nije tako loše, ali to me danas previše ne zanima, nije se želio previše vraćati u povijest Igor Pamić, koji je na pulsku klupu sjeo početkom proljeća 2011. godine upravo nakon poraza u Zaprešiću.

- Još je 18 bodova u igri i sve je moguće, ali sigurno je da će imperativ danas biti na leđima nogometaša Intera. Premda ne razmišljam na taj način, mi imamo osam bodova više od njih i taj imperativ pobjede nije zanemariv, pogotovo ako u prvom poluvremenu Inter ne dođe u rezultatsku prednost, no presudno će ipak biti kako će moji igrači odraditi utakmicu, veli pulski strateg.

Tradicija ne zabrinjava previše Paminja, kao što ga ne zabrinjava ni činjenica da je jučer u 14.30 sati put Zaprešića krenuo sa samo 15 igrača. Zbog zdravstvenih problema u Puli su ostali Horvat, Sušić, Čagalj, Bačelić Grgić i Roce, uz već ranije otpisanog Alena Pamića, a usto neće biti ni kartoniranog Aganovića.

- Ima nas samo 13 igrača plus dva golmana, no to je dovoljno da počnemo i završimo utakmicu. Dečki su to koji dobro rade na treninzima i koji čekaju svoju šansu, nitko od njih nije ovdje zalutao. Jest da smo jako osakaćeni, kao što je činjenica i da momčad koja će istrčati u Zaprešiću nije zajedno igrala ni na prijateljskim utakmicama, no to ne mijenja na stvari. Nema kuknjave, trebamo se zbiti, pozitivno razmišljati i tako ući u utakmicu, jer igramo protiv Intera iz Zaprešića, a ne protiv Barcelone, istaknuo je Paminjo. (I. CEROVAC)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter