Pamić: Imao sam dvije želje i obje su mi se ispunile

Igor Pamić (D. MEMEDOVIĆ)
Igor Pamić (D. MEMEDOVIĆ)

U jeku pregovora oko dovođenja novih igrača i eventualne prodaje nekog iz postojećeg igračkog kadra, proba i iščekivanja priprema za novu sezonu koje kreću u ponedjeljak, glavna tema na "Drosini" jučer je ipak bio raspored za novu sezonu. "Ples kuglica" odlučio je da će Istra 1961 prvenstvo otvoriti s dva splitska gostovanja, na Poljudu i u Parku mladeži, dok će pred domaćim navijačima "zeleno-žuti" prvi put istrčati tek u trećem kolu kad im u goste stiže Rijeka.

Na prvi pogled reklo bi se da je ždrijeb išao naruku pulskom prvoligašu koji po pravilu najbolje predstave na gostovanjima pruža upravo u Splitu, a gdje ćeš boljeg debija pred domaćom publikom od susjedskog derbija koji će zasigurno ispuniti tribine "pulske bombonijere".

- Imao sam dvije želje i obje su mi se ispunile - zadovoljan je nakon izvlačenja parova bio i Igor Pamić, trener Istre 1961. - Jedna je bila da prvenstvo otvorimo gostovanjem kod Hajduka, a druga da u sljedećem kolu ne igramo s Dinamom u Puli. Jedino što bih više volio je da drugo kolo protiv Splita igramo doma, ali to puno ne mijenja na stvari i mi mislimo u sezonu krenuti s devet bodova, ne želim drugačije razmišljati. Ono što je za nas dobro je što će u tom trenutku sva tri kluba s kojima igramo biti opterećena Europom te će samim tim naše šanse za ostvariti bolji rezultat biti veće.

No, nećemo igrati na tu kartu, nego ćemo spremiti momčad što je moguće bolje da budemo odmah na maksimalnom nivou, premda trebamo znati da je prvenstvo dugo 36 kola, da svatko sa svakim mora igrati četiri puta te da se samim tim na ždrijeb ne trebamo previše obazirati.

Otkad je Hrvatska neovisna država, ovo će biti četvrti put da pulski prvoligaš sezonu otvara gostovanjem na Poljudu. U prvom prvenstvu, 1992. godine, Hajduk je slavio s 3:1 protiv Istre, 12 godina kasnije Hajduk i Pula 1856 odigrali su 1:1, dok je 2010. godine Hajduk svladao Istru 1961 sa 6:1. Na prve dvije utakmice jednu od uloga imao je i Igor Pamić, jednom kao igrač, a drugi put kao trener.

- Utakmicu s Hajdukom usporedio bih s otvaranjem Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Odmah u glavu, u prvom kolu dolazimo na stadion gdje je najbolja atmosfera i na kojem ne možeš odigrati loše. Imam osjećaj kao da se povijest ponavlja jer me ta utakmica podsjeća na moje igračke godine kad sam u prvom kolu prvog prvenstva Hrvatske zabio na Poljudu, ali smo na kraju ipak izgubili. Sljedeći put, kad sam kao trener s Pulom ušao u Prvu ligu, došli smo opet u prvom kolu na Poljud i odigrali fantastičnu utakmicu, poveli pogotkom Manuela Pamića te na kraju osvojili bod, veli Pamić. (I. CEROVAC)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter