Pamić: Imamo priliku napraviti nešto veliko

Igor Perhat (M. MIJOŠEK)
Igor Perhat (M. MIJOŠEK)

Uoči sutrašnje glavne utakmice sezone, utakmice koja bi Pulu mogla prvi put u povijesti gurnuti na mapu gradova čiji će nogometni klub nastupiti u jednom europskom natjecanju, trener Istre 1961 održao je nikad kraću presicu. O uzvratnom susretu polufinala Kupa Hrvatske između Istre 1961 i Rijeke što će se večeras s početkom u 19 sati igrati na Gradskom stadionu "Aldo Drosina" Igor Pamić rekao je pet, šest rečenica i potom, ne želeći odgovarati na pitanja, otišao.

- Moram nešto mijenjati kako bih konačno skinuo "prokletstvo Drosine". Imam velikih problema sa sastavom, a uza sve dosadašnje probleme otpao nam je još jedan igrač kojega neću imenovati. Zato ovog trenutka ni sam ne znam s kojim ću sastavom zaigrati u ovom susretu i ostavljam vama da ga pokušate pogoditi, rekao je Igor Pamić i okrenuo se malo porazu od Zadrana.

- Uvjeren sam da ne možemo ponovno odigrati onako slabo kao protiv Zadra. Svi su mi uoči tog susreta govorili, upozoravali me, kako su misli mojih igrača već na ovoj današnjoj utakmici. Večeras ćemo vidjeti jesu li bili u pravu.

Nakon ovoga vratio se trener pulskog prvoligaša očekivanjima od svojih igrača u današnjoj utakmici.

- Analizirat ću posljednje utakmice Riječana do najsitnijih detalja i dati sve od sebe da utakmicu pripremim najbolje što mogu. Trener Kek je najavio da jedva čeka ovu utakmicu, pa i ja mogu reći da također jedva čekam početak. Mi u tom susretu imamo priliku napraviti nešto veliko, nešto što prije nas nitko nije uspio napraviti. Da bi u tome uspjeli moji igrači moraju biti hrabri, igrački bezobrazni, motivirani i samopouzdani. Nadam se da ćemo se vidjeti nakon utakmice i zajedno proslaviti, a ne tugovati, rekao je Pamić i napustio presicu.

Iznenađeni su, malo je reći, ostali i voditelj presice glasnogovornik kluba Daniel Sponza, ali i krilni napadač pulskog sastava Tomislav Havojić koji se nakon ovoga našao u "nebranom grožđu" jer je trebao odgovoriti na brojna pitanja od kojih je većina zapravo bila namijenjena treneru.

- Znate i sami da konstantno imamo velikih problema s ozljedama. Prekjučer nismo trenirali, tako da ne znam kakva je situacija s dvojicom igrača čiji je nastup upitan, Budicinom i Joom. Trener će o njihovom nastupu vjerojatno odlučiti nakon posljednjeg treninga - rekao je Havojić.

- Ne mogu reći u postocima tko je bliži finalu, ali razumljivo je da je Rijeka od starta bila favorit u ovom našem dvoboju i to se u prvom susretu na Kantridi i potvrdilo. Sad je na nama da pokušamo sve okrenuti na našu stranu. (Roberto CAR)

 


Podijeli: Facebook Twiter