Pamić: Igru protiv Pomorca je bila milina gledati

Istra 1961 - Pomorac (J. PREKALJ)
Istra 1961 - Pomorac (J. PREKALJ)

Nogometaši Istre 1961 igrat će u nedjelju, s početkom u 15 sati, finale trećeg izdanja Istria Winter Cupa protiv austrijskog prvoligaša Wolfsbergera. Nakon Željezničara (2:1) i Kecskemetija (4:3), "zeleno-žuti" su svladali i Pomorac iz Kostrene rezultatom 2:1 i tako drugu godinu za redom izborili završnicu ovog turnira. Bit će im to već 12 utakmica tijekom priprema za nastavak sezone, ujedno i generalka pred prvenstveni ogled protiv Lokomotive koji će se igrati 16. veljače na "Drosini". U dosadašnjim pripremnim ogledima pulski je prvoligaš upisao devet pobjeda te po jedan remi i jedan poraz.

- Susret protiv Pomorca obilježio je katastrofalan teren. Ne stoga što je on u lošem stanju, već zato što se protiv prirode ne može. Kiša koja je padala dovela je do toga da on bude užasno mekan, natopljen i raskvašen, jednostavno rečeno nemoguće težak za igranje, opisao je trener Istre 1961 Igor Pamić travnjak u Umagu na kojem su se njegovi puleni suprotstavili drugoligašu iz Kostrene. - Kao i na prijašnjim utakmicama, nisam se podredio rezultatu i "miksao" sam momčad, a dečki su i ovaj put fantastično odgovorili te sam stvarno fasciniran ozbiljnošću i kvalitetom predstava koje pružaju tijekom ovih priprema.

Nakon prvih 45 minuta "zeleno-žuti" su vodili s 2:0, a u nastavku više nisu poentirali, dok su Kostrenjani jednom zatresli mrežu koju je čuvao Andrej Prskalo, ali bez obzira na to Pamić je za ono što su pokazali njegovi puleni imao samo riječi hvale.

S obzirom na uvjete za utakmicu i momčad koja je istrčala na početku, ja sam zadovoljan igrom u prvom poluvremenu, rezultatom čak super zadovoljan. U drugom poluvremenu smo po meni odigrali ne dobrih nego fantastičnih 30 minuta. Tako smo dobro igrali u polju da je Pomorac bio bezopasan, a usto smo kroz igru stvarali šanse da je to bila milina za gledati,  istaknuo je Paminjo. (I. CEROVAC)

CIJELI TEKST U DANAŠNJEM TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter